fredag 30 december 2011

Årskrönika del 1

Jag tänkte för första gången på tre bloggår försöka mig på att göra en årskrönika över året som gått. Lite konstigt kanske med tanke på att jag varit borta från bloggen ganska mycket, men å andra sidan har det hänt några saker, både i huset och i livet..

JANUARI


Vårt badrum blev äntligen klart. Snön låg som ett tjockt täcke över vårt hus. Jag var full av förväntan inför spännande saker som skulle hända, det ena var att jag skulle ta examen som sjuksköterska i mitten av Januari, det andra var att jag snart skulle bli mamma.. Efter examen hade jag fullt upp fast jag var ledig, massa ärenden skulle fixas och jag startade även lägligt höggravid på att börja måla om väggarna i köket.


FEBRUARI
Otåligt väntade jag på att min lilla bebis skulle vilja komma ut. Eftersom det var halt och jag hade ont kunde jag inte gå ut och gå så mycket som jag ville. Jag gick hemma och såg alla stora projekt jag ville göra istället, och bloggade såklart.. ;) Inredning tog om möjligt upp ännu mer av min hjärna än vanligt.. Det handlade nog om att jag ville "boa" inför bebisens ankomst.. Tills den 21:a Februari. Då skakades hela min värld om när min lilla tjej ville komma ut till oss. Jag blev blixtförälskad direkt och jag kommer ihåg att jag kunde få tårar i ögonen bara av att titta på henne den första månaden..

MARS


Det är inte svårt att gissa vad som tog upp min tid och mitt intresse när man ser hur få inlägg jag gjorde under våren.. I Mars njöt jag av att vara hemma med min lilla tjej, samtidigt som det började bli lite mer ansträngande. Hon var lite orolig och ville inte sova eller ligga hur som helst. Christofer var i min mening borta mycket under hela våren och jag minns att jag ofta stod vid vår bardisk i köket och gungade snuttan samtidigt som jag försökte få i mig lite flingor åtminstonde.. Jag var också mycket ute och gick. Inte konstigt att kilona rann av. :)


APRIL


Våren kom äntligen och jag njöt mer av att vara ute, krattade löv och gick runt i trädgården när Signe sov och planerade för hur jag ville ha det. Jag njöt också av att ha ett vitt kök med fina hyllor över skänken och började få mer och mer lust att blogga och pyssla igen.. dock var tiden inte alltid tillräcklig. Men det beror nog på att jag såg allt jag ville hinna med hemma istället för att tänka på mig själv när jag väl hade tid..


MAJ


Jag hade massor inplanerat hela tiden, bl.a. åka till Ullared, Ikea, planera dop och träffa goa vänner. Samtidigt försökte jag hinna med trädgården, klippte häckar, grävde rabatter när Signe sov. Jag tog också med mig Signe och åkte till Vita Ranunkler-Maries loppis tillsammans med goa Anna med bloggen Vita Verandan. Några fina fynd blev det och en mysig dag tillsammans med Anna.

JUNI
Jag var en del på kusten och njöt av mina föräldrars renoverade stuga vid vattnet. Sambon höll på med Signes rum den mesta av tiden när den inte gick åt till fotboll och jag prioriterade bort bloggen lite.. det blev en bloggpaus under sommaren och jag kom tillbaka lite smått i slutet av Augusti. Där fortsätter vi nästa gång.


Kram /Anna

4 kommentarer:

Små stunder av lycka sa...

Vad roligt att få en sammanfattning! Jag har ju bara följt din blogg sedan nu i höst men förstått att ni har en hyffsat liten tjej hemma.
Tänk om man hade ork att sno den idén ;)
Ser fram emot del 2 :)

Kram Anna Lena

Grodmamman sa...

Är väl ganska självklart att ert liv mest kretsat runt Signe!:) Och det tycker jag att det ska göra i början.
Gott Nytt År!
Kram

Vintage House sa...

Det har varit ett härligt år för dig och när man får sin första blir verkligen upp och ner jag hade jättelånga pauser från min blogg...
ha nu en härlig dag!
kram
sandra

Marie sa...

Vilket härligt år du haft Anna och lilla Signe är ju så söt!!!

Önskar dig och familjen ett riktigt Gott Nytt År!

Kram Marie