onsdag 30 januari 2013

Min inredningsresa- sovrum

Hej sköningar!
Tack för fina kommentarer om vårt kök, vi är verkligen jättenöjda. Dags att kika in i vårt sovrum. Vi var ju inte riktigt klara där nere, men ett par små saker fattas innan jag kan visa er lilla hallen, och det är ju roligare att visa när allt är klart.
När vi flyttade in i huset såg vårt sovrum ut såhär;
 
 Gula tapeter med klickgolv i björk. Tänk vad modernt det var med gula/terakotta och gröna väggar ett tag. Undrar om det kommer tillbaka någon gång? :)
 
 Eftersom jag så gärna ville ha ett hus i gammeldags stil, kunde jag inte riktigt släppa det där med trägolv, kakelugnar o.s.v. När vi rev upp det gamla golvet hittade vi ett gammalt ohyvlat plankgolv. Vi slipade det och tapetserade med vita tapeter.
 
 Såhär blev resultatet. Jag ville såklart ha det målat/ vitbehandlat, men min sambo vann. Och det säger jag, någon dag kommer jag göra det.. ;)
 
 Ärvd kommod från svärmor och stegen är en inflyttningspresent.
 
 Sängen har vi haft "så länge". För två år sedan köpte jag nya ben till madrasserna och har haft planer på att byta den sedan dess..
 
 Sett från andra hållet. Vi har två klädkammare samt en garderob i vårt sovrum, så förvaring kan vi verkligen inte klaga på. Där i hörnet ser ni den ena klädkammaren. den innehåller även en platsbyggd byrå.
 
 Från andra hållet. Här ser ni den andra klädkammaren, den större av dem. Garderoben ser ni i den lilla "smutten" till höger.
 
Jag köpte nytt överkast i höstas. Blev mycket bättre, men...
 
..min plan var hela tiden det här. det sista har jag haft en vision om att ta in lite mer pasteller i sovrummet, och såhär blev det. Det gröna bordet köpte jag på loppis sommaren 2011.  Som sängbord ställde jag hit ett par gamla stolar. Kristallkrona; Ikea.
 
 Sänggavel av en gammal blå patinerad dörr. Sänglamporna hade vi tidigare, men sedan vi flyttade hit har vi inte använt dem.
 
Jag bara älskar den slitna ytan. Bokstäverna vann sambon i en julklappslek i julas. tyckte att de passade ganska bra här. :)
 
 Riktig patina är det finaste om ni frågar mig.
 
 På bordet ställde jag lite fina saker, den gamla asken köpte jag hos Marie med butik Vita Ranunkler. Klockan och böckerna är köpta på loppis.

 Den gamla kronan hittade jag också hos Marie, jag kunde inte låta bli den, tyckte den var helt underbar. Örngott, psalmbok och tavla; loppis.
 
 från andra hållet. Det gamla bordet räddade jag från en eldhög för några år sedan. Det är mig väldigt kärt. På stegen hänger jag mina kläder.
 
 Ett litet mintgrönt blombord fick hamna i hörnet.
 
 Hyllan med krokar blev perfekt för mina smycken och lite annat fint.

 
 
Idag har jag städat. Senare ska vi titta på bröllopskläder till sambon och hans bror, och jag och C ska titta på ringar.. =)
 
Kram /Anna 

3 kommentarer:

Dagdrömmar och verklighet sa...

Oj vad läckert det blev med nya sänggaveln!! Jag hoppas att sängen står stadigt även utan sängram så att sambon blir nöjd.. =)

Ni har verkligen fått ett helt nytt sovrum och tur var väl det!!
Kram kram

Grodmamman sa...

Vilken skillnad!:) Blev ju jätte bra med dörren som gavel och det nya överkastet.
Kram

Jenny sa...

Hej Anna!
Åh vad snyggt det blev! Jättefina möbler o detaljer oxå (speciellt dörren som gavel:)).

Kul att få se fler bilder från köket, förstår att ni är nöjda!

Ha en trevlig helg,

Kraam Jenny