tisdag 1 januari 2013

Årskrönika

Januari
Året startade händelserikt för vår del, både personligt och inredningsmässigt. Vi målade taket på övervåningen, rev upp golvet på kontoret samtidigt som vi började planera köksrenovering. Jag fick ett nytt jobb och vi sade hej då till C:s morfar.
 
Februari
Då jag börjat jobba blev det inte mycket tid över. Jag jobbade 75% inklusive kvällar och varannan helg. C var pappaledig när jag jobbade och vise versa eftersom han inte kan vara borta så många dagar i veckan från sitt arbete. Signe fyllde 1 år och februari bestod mest av jobb och vardagsliv med mycket förkylningar. Köksplaneringen och kontorsrenoveringen fortsatte däremellan. Sambon var i Åre med jobbet. En sopplunch med några tjejkompisar hann jag med som ni ser på bilden och vi hade ettårskalas för vår lilla stumpa.

Mars
I Mars var det dags att säga hej då igen, min älskade farfar gick bort samtidigt som jag blev sjuk. Jag inredde på övervåningen och sydde draperier till vikväggen av gamla lakan. Sambon var på träningsläger och jag köpte två järnsängar.
 

April
I påsktider renoverade vi klart kontoret, beställde köket och såg fram emot en sommar med köksrenovering och massa roliga fester och bröllop vi blivit bjudna på under våren.
 

Maj
Denna händelserika månad  rev vi ut köket, hade hjälp av hantverkare med renoveringen. Vi var på ett vackert bröllop och en urn-nedsättning för C:s morfar som gått bort tidigare under året. Samtidigt började vi mer och mer prata om vårt eget bröllop. På inredningsfronten stod det väldigt still under renoveringsperioden, så jag piffade lite ute istället, bl.a. med ett bord sambon hjälpt mig att bygga av ett symaskinsunderrede. Vi njöt av värmeböljan och spenderade mycket tid utomhus.
 
Juni
Vi körde loppet i köket, jag jobbade mycket och njöt av att kunna få ordning i kontoret när resten av huset såg ut som ett bombnedslag.


 
Juli
I början av Juli fick vi semester. Första semesterveckan gjorde vi det mesta som var kvar i köket, som målning o.s.v. Sedan tog vi lite välbehövlig semester i bl.a. Halmstad och Grundsund.
 

 
Augusti
I Augusti var vi på bröllop i Falkenberg och hyrde en stuga där hela veckan. När vi kom hem från alla semestrar njöt jag av att piffa i köket, få upp hyllor och ställa upp alla kökstillbehör. Det var också skönt att rensa ur och städa resten av huset som varit helt upp och ned ett tag. I Augusti var det också dags att skola in vår lilla tjej på förskola, väldigt spännande för både henne och oss.
 
September
När hösten började komma fortsatte jag att njuta av att få ordning i köket, rensa i huset och planera bröllop. Jag betade också av flera måleri-projekt i en rasande fart (för att vara mig) och njöt väldigt mycket av att få fler vita möbler i vårt hem. :)
 
Oktober
I denna månad var det dags för mig att fylla 30. Jag hade nu blivit timanställd och fick tillfälle att lära upp mig som sjuksköterska på min tidigare arbetsplats på BB, vilket var väldigt roligt. Jag pysslade mycket hemma och planerade vår 30-årsfest samt bröllop. Vi började renovera lilla hallen.
 
 November
Jag var lite nere, stod i ett vägskäl när det gällde jobb o.s.v. och visste inte åt vilket håll jag skulle gå. Jag led av migrän och Signe var mycket sjuk och sov dåligt på nätterna. Jag och sambon byggde ett kök till Signe och jag planerade adventskalender, julklappar o.s.v. Vi var på det stora varuhuset och handlade och fortsatte med hall-renovering. En vän kom och hjälpte oss att laga vår trappa till huvudentrén.
 
December
Det var också sambons tur att fylla 30 och vi firade våra födelsedagar med både släkt och vänner. Signe var sjuk och snön kom i massor. Jag fick gjort både kransar och pyntade en del hemma innan kalaset. Sedan njöt vi av jul och av att ta dagarna som de kom innan vi firade in det nya året med goda vänner hemma hos Petter och Malin. Vill ni se mer av nyårsdukningen kika in till Malins fina blogg.
 
Jag tackar er alla som kikar in här för det gångna året, för alla fina kommentarer trots att jag är en dålig bloggvän av och till. Det här året kommer att bli ett bra år, det känner jag på mig. Vi ska gifta oss, vi har en massa roliga resor och saker som väntar som vi fått i julklapp och 30-årspresenter, Signe fyller 2 år och säkert kommer året bjuda på lite fler projekt här hemma om jag känner oss själva rätt. Hoppas att ni följer med!
Kram /Anna


5 kommentarer:

Grodmamman sa...

Alltid kul att läsa årskrönikor!:) och jag kommer fortsätta läsa även i fortsättningen.
Kram

Dagdrömmar och verklighet sa...

Roligt att du summerat vad som hänt under året, tänk vad mycket som hänt ändå! Jag tror också att 2013 blir ett bra år, mycket att se fram emot! =)

Kram kram

STENLYCKA sa...

God fortsättning Anna!
Vilken fin årskavalkad!
Åhh.. vad roligt skall ni gifta er, så spännande!
Det kommer säkert att bli ett händelserikt år för er!
Ha en fin onsdag!
Kram Raina

Fröken Lycklig sa...

Å Vilken Fin årskrönika du gjort Anna! 2013 kommer bli ett spännande år och ni kommer vara med om en magisk vår!

hoppas nyåret varit bra!

kramar

Anonym sa...

Kul o läsa er årskrönika...mkt kul o fina saker ni gjort;-) vi ser oxå framemot detta året m er!!

Kram Elin