tisdag 5 oktober 2010

Min pappa är en brottsling

Ja enligt mig är det faktiskt brottsligt att elda upp gamla möbler. Oavsett hur lite man vill ha dem själv, så är det en bit av vår historia som eldas upp.. då är det bättre att skänka bort dem till välgörenhet så kanske någon annan får glädje av dem. När jag pratade med mamma i telefon förut utbrast hon plötsligt; "Vänta, nu bär pappa ut en av fåtöljerna som du skulle få, han har nog tänkt att elda upp dom!" Hon ropade ut till honom att han inte fick röra fåtöljerna, för de skulle jag få. Då hörde jag till min fasa att han ropade tillbaka att han redan eldat upp den ena! Det konstiga är att min pappa är väldigt förtjust i gamla möbler och gamla hus.. men det han själv inte har tänk använda ser han inget värde i..

Vad tycker ni? är det ok att elda upp sådant man inte själv vill ha?

Idag visar jag min enkla höstdekoration utanför vår groventré. Höstdekorationer var temat på Inspirationsfabriken idag. Kika gärna in och inspireras av alla bloggares bidrag. Jag köpte lite ljung på väg hem från skolan idag och fixade ihop detta lite snabbt. Stolen är en av två som jag fick av min gudmor i somras. Vi gick och beundrade deras nyinköpta stuga från 1800-talet. Jag berömde alla fina gamla möbler och dessa hade hon tänkt slänga, så de fick jag. Jag verkar ha en förmåga att rädda gamla möbler från soptippar och eldhögar, kanske är jag de gamla slitna möblernas egen superhjälte.. ;)

När det gäller min dröm är den ett steg närmare att bli verklighet! Snart snart kan jag berätta vad det handlar om.. ;)


Ha det gott så länge! Tack för att ni kikar in hos mig! Blir så glad för varje kommentar!


Kram /Anna

5 kommentarer:

Unknown sa...

Hej vännen!
Du har också fått ihop lite höst. Jag kände mig lite småstressad över det där temat. Du har det så fint utanför, mysigt med bordet och ställa lite saker på. Får nog ställa fram mitt och piffa till det!

Är så nyfiken hur det har gått, var inne på den där sidan du vet och jag tror jag kan gissa vilket. I så fall om det är det jag tror, Wow!

Spännande!

Ha det så bra!

Kramis Anna

(inte lätt att skriva med en liten kisseunge som vill leka med mina fingrar)

Grodmamman sa...

Har sagt flera gånger att jag också ska åka och köpa lite ljung, men än har jag inte kommit iväg. Idag upptäckte jag att mina krukor varit utsatta för fotbollar i söndags, såg lite tilltufsade ut!:(
Klart man inte ska slänga gamla möbler om de fortfarande fungerar! Då skänker man bort dem istället.
Kram

Lilla Blanka sa...

Hej du fina Anna!

Tack för att du alltid skriver så fina kommentarer! *kram* Själv är jag så kass... hinner inte med alls nuförtiden :(

Vad fint och höstpyntat du har gjort! Här är det lite tomt på verandan, måste försöka höstpynta lite där till helgen :)

Ja hu, elda upp möbler, eller slänga känns onödigt. Det finns oftast någon som vill ha ens gamla möbler som man tröttnat på. Jag brukar lämna till en second handbutik som arbetar ideellt för välgörenhet, det känns bra.

Såg att du varit på Antikladan, åh vad jag fick lust att åka dit nu =) Där finns ju hur mycket som helst..!

Kraaaaam och ha en jättefin vecka!
Mia

Mariah sa...

Va fint och mysigt du har höstat till det =) Jag fick också köpt lite ljung, men jag tror jag behöver mer. det är många krukor som ska fyllas =)

Hoppas din pappa inte eldat upp mer saker som du vill bli vid !! Jag tycker väl kanske inte heller inte att man ska göra det, så vida de inte är trasiga och inte funktionella!!

Va spännande att snart få veta om din dröm !!!!! jag är ju jättenyfiken;) Håller tummarna för dig.
Kram
Mariah

Elin sa...

Jag skulle kunna se min svärfar göra precis samma sak. Han tycker också om gamla saker men åh andra sidan är han smålänning och det är dyrt med ved! Ibland vinner den ena sidan, ibland den andra :)