onsdag 6 maj 2009

Anna har blivit loppig!

Hej sötnosar!
Idag tänkte jag starta en utmaning.. jag är nämligen så överväldigande lycklig över mina senaste veckors fynd (snacka om materialist) att jag vill se om ni är lika materialistiska som jag är ;)

Annas loppis-utmaning lyder;

Visa ditt absoluta favorit fynd du gjort på loppis/auktion.

Berätta om den mest lyckosamma loppisturen du varit på (för att du hittade Det du letat efter länge alternativt för att du fyndade många alt. billiga saker) och visa gärna bilder på fynden/fyndet. Skriv gärna vad härligheterna kostade.

Skriv också vad du tittar efter på loppis.

Slutligen; Utmana bloggvänner!

Förmodligen får vi ett hum om var i landet man kan fynda bäst! ;)

Ja, vad är det då jag är så himla nöjd över kan man fråga sig? Kommer ni ihåg att jag skrev om loppisen efter tentan, när man fick fylla en påse för 20 kr? Det får bli min mest lyckosamma loppis-tur, dels för att det var så billigt, dels för att jag hittade saker som jag verkligen tyckte om.. Det jag fick för en tjuga visar jag i ett collage nedan.Ser ni vad dessa saker har gemensamt då? De är köks-saker nästan allihop, gamla bruksföremål, flaskor, burkar, fat, skålar, ostkupor, salt och pepparkar, nästan ALLTID dras mina fingrar mot sådana saker.. det får alltså bli svaret på frågan om vad jag tittar efter på loppis, men självklart tittar jag också efter gamla möbler.. Vem kan ha för många gamla stolar, bord, kistor osv? =D Det jag söker efter nu är en gammal järnsäng.. så om någon vill sälja, maila mig! =) Jag kanske har något ni är sugna på? *blink blink* Något som också ALLTID får min uppmärksamhet är barnsaker, det är sängar, docksängar, dockvagnar, skor, för att inte tala om skolbänkar.. nu sist var det en barnstol som jag nästan köpte.. Det kanske är så att jag varit hamster i ett tidigare liv? Jag menar, jag verkar ju ha en uppenbar läggning för att spara inför framtiden *fniss*


Och till sist..

Mitt absoluta favoritfynd (Kanske för att jag gjorde det så nyss) är en... flaska. Ja ni vet ju vid det här laget att jag älskar flaskor och burkar med gamla porslins- eller konserveringslock. Den jag talar om nu är stor, har porslinslock och kan nog passa superbra som ljusförvaring!
Ja nog är man loppig allt.. (loppis-tokig- inget annat)
Jag utmanar alla som vill!
Flera av er har undrat vad det är för hus vi hittat jag och sambon. Det är min sambos föräldrahem, som hans pappa nu vill sälja till oss. Det är kanske inte det gamla jag hade tänkt mig men vem säger att man inte kan inreda och göra det till sin egen stil? Det är ett jättefint hus och jag är superglad och förväntansfull! men också lite avvaktande.. jag vågar liksom inte hoppas något förrän vi skrivit allt på papper och kommit helt överens om allt! Men som vanligt är min lilla hjärna redan inflyttad och håller på och inreder, bygger om och fixar i trädgården för fullt! ;)
Nu ropade sambon att jag skulle gå ner till tvättstugan.. han skulle gå och handla.. bäst att jag inte sitter kvar här när han kommer tillbaka! =)
Kram /Anna

11 kommentarer:

My Lovely Things sa...

Åh va roligt med huset..jag håller tummarna..
Så roligt att ni sk afå hus..hurra!!

Du min morfar säger att jag kanske få lopper nu när jag springer så på loppis..skämt ochsido..han tycker det är jätte kul att jag gillar gamla saker..Han och mormor och en moster komme rpå lör..ska bli så roligt att visa dem runt..

Va kul utmaning..antar den nån dag..la precis ut ett inägg..givetvis handlar det om loppisfynd..fniss..fnsii..
ha det så bra Anna..
ps..jätte fina fynd..De gamla pigarna är så fina..
Kram Anna

Domus Dulcis Domus sa...

Ja du än har jag inte fallit tillräckligt i loppisfällan. Jag har alldeles för mycket "behöver jag denna" "vad skall jag ha den till" i mig. Därför min vän är jag nu mycket avis på dig, för jag ser att du köpte på skôrs loppis det jag valde bort och senare ångrade, nämligen de två glasburkarna med lock. De skulle jag ju ha tvättmedel i i källaren.... kom jag på försent. Det var ju aldrig en fråga om pris för man kunde ju betala nästan vad som helst, nä jag får nog lära mig mer av Er loppisgalna. Grattis till fynden! Kram Ulrika

Domus Dulcis Domus sa...

Förresten, jag håller tummarna för Er och husköpet. Som jag sagt tidigare, ett hus kan ju alltid förändras....
Ulrika

Ekomam sa...

Hej Anna! Tack för din kommentar, det värmde!
vad himla roligt att ni äntligen ska bli husägare, den här gång kanske tlaesättet: "den som väntar på nått gott..." stämmer. Visst är loppis toppen, men tyvärr måste jag säga emot sig på en sak. Man KAN få för många stolar, bord och byråsar.. för nu kommer vi inte alls in i vår lillstuga. jag ska ta bilder ocg visa en dag så du får se! Må så gott, kram Carolina

Lantligt i stan sa...

Vilka fina loppisfynd du gjort! Du är nog lika loppistokig som jag! Dessutom ser det ut som vi har samma smak! Jag skulle nog också valt dessa underbara ting. Salt- och sockerströarna har jag precis likadana.
Kram Anki

Lilla huset på prärien sa...

Oj så mycket fina saker du fick för bara en 20:a!! Fantastiskt så kul det är med loppisar. Ja, och jag är nästan lika galen i auktioner också! Allt gammalt är kul :)

Kram Jenny

Designe sa...

Hej på dig du loppiga Anna! :) Jättefina loppisfynd du visar!
Va roligt att ni hittat ett hus! Hoppas ni får köpa det! Kram

Kamomilla sa...

Härliga loppisfynd. Jags ska också visa i mitt nästa inlägg... Inte mitt bästa fynd, men nog det senaste! :)

Hoppas allt går bra med era husköparplaner!

Ha en skön helg! Kamomilla

Lotta "EnVilsenLoppa" sa...

Loppig e bra , fråga mej ;-)
Vilket kul inlägg , hoppas de e många som nappar ! Jag har ju så dåligt minne så jag kommer ju inte ihåg hur många barn jag har emellanåt , men vem vet ...om det går upp ett ljus så antar jag oxå utmaningen .
Gillar verkligen dina fynd , och vi dras till samma saker minsann !
Ha en super fredag och helg nu !
Kraam !

Vita små hjärtan sa...

Va kul med hus!!! Å vilka fina fynd du gjort!!! Ha en bra dag/Agnetha

Mamma Russin sa...

hej hej..
GUD vilken trevlig blogg du har.. :) en sådan flaska har jag med, vi sparar småpengar i vår..:)
nu fick jag jätte insperation att göra massor här hemma av att tittat omkring här..
kram till dig!!