onsdag 13 maj 2009

På jakt efter ljusa bilder..

Hej alla ni!
Hoppas ni har det gott. Här är det klarblå himmel idag! Tyvärr har jag fruktansvärt ont i huvudet så jag orkar nog inte springa rundan jag hade tänkt. Ska ta en tablett och se om jag orkar med en promenix iallafall.
Nu väntar jag otåligt och nervöst på resultatet på tentan! Vill så gärna klara det denna gången..

Igår kväll pillade jag lite på min kamera och provade mig fram.. Förut har jag försökt läsa mig till hur man ändrar ljus-inställningarna.. och fått en förklaring med bländare, slutartid och ISO (som jag inte alls förstår) men nu provade jag att ändra lite.. vilken skillnad man kan få på bilderna!

Här tog jag en bild på min pelargon som är på väg att börja blomma.. Efter att den övervintrat, blivit nedklippt och fått ny jord så har den vuxit sig stor och frodig.


Nåväl, här ser ni skillnaden.. blev lite för ljus andra gången.. men jag tycker det ser krispigt och magiskt ut.. =)

Var tvungen att prova med fler bilder.. detta i den mörkaste änden av rummet.. som ni ser..

men genom att ändra inställning så ser det nu ut som bilden är tagen i dagsljus. Så skönt att jag lyckades klura ut det! Annars kanske min nya systemkamera hade åkt i väggen så småningom (jag och tekniska prylar är inte bästa vänner) och det hade ju varit fasligt onödigt.


Hmm.. inte världens roligaste inlägg denna gång.. men nästa gång kanske jag visar hur jag dansat runt med möblerna i vardagsrummet, ja iallafall ser det ut så nu! =)
Nu ska jag kolla skolmailen en sista gång, ta en huvudvärkstablett och förhoppningsvis få komma ut i solen en stund sen..
Kram på er! /Anna

11 kommentarer:

Lilla huset på prärien sa...

Hej Anna!! Tråkigt att höra du mår dåligt. Du mår säkert bättre när du kommit ut och gott en runda. Jag håller tummarna för din tenta också!

Visst är det roligt med kameran? Jag har alltid min framme och springer runt och fotar barnen i alla möjliga situationer. Det är så roligt att titta på bilderna sedan.

Ha det bra och krya på dig!
Kram Jenny

Ekomam sa...

Håller tummarna för dig i väntan på tentasvaret! Jättefina bilder du tar hela tiden. Kul att hitta och förstå alla funktioner! Jag överlåter allt sådant åt sambon, och sedan är jag vansinnig över att det inte funkar som jag vill!

Grodmamman sa...

Så sugen jag blir på en ny kamera!:)
Hoppas att du kom ut på en promenad, det känns oftast bättre efteråt!
Håller tummarna för godkänd tenta!:)
Kram

Lotta "EnVilsenLoppa" sa...

Hoppas huvudvärken släppt !
Va kul att du kommit på lite knep på egen hand med kameran , alltid bättre när man lär sig själv !!
Ha en fin dag !
Kraam !

~Anitas Ljuva Rum~ sa...

Hihi ja du låter som maken! Tenta + huvudvärk! Ja usch... bägge är lika hemska!
Ja jag skulle också verkligen behöva pilla på min kamera! Tycker inte alls att jag får lika fina bilder som med den gamla.

Men vad roligt att ett litet babyhus är på väg ;). Ja det är helt underbart att ha eget!

Kramisar Anita

Unknown sa...

Hej Hopp!!

Boken är jätte mysig..hoppas att du får tag på ett ex!!

Kul att hitta till din blogg !! =) Ha en härlig helg..

kramelikram Malin

Domus Dulcis Domus sa...

Hej du, jag är nog bara väldigt envis och nyfiken därför hittar jag lite av varje och lyckas med lite av varje då det gäller datorn. Men du skulle bara veta vilken tid det tar ibland... T har ett fantastiskt tålamod, han sitter vid tv:n och jag vid datorn ja jag har nog blivit beroende som du skrev någon gång. Picasa är ett enkelt bildredigeringsprogram som är gratis att ladda ner, kommer inte i håg hur jag fick tag på det.Där kan man redigera röda ögon, göra bilder ljusare & mörkare, ändra färgton mm, mina lite suddiga bilder är gjorda däri. Även texten på bilderna fixar jag där. Windows live Writer som jag tycker bättre om att skriva mina inlägg i har jag fått genom att jag har Msn, där kan man välja typsnitt helt fritt och lättare redigera storlek på bildera, man kan även få ramar och skuggor till bilderna. Signaturen som jag gjorde tidigare gjordes ju som html-kod men numera väljer jag bara ett annat typsnitt i Live Writer. Jag kanske skulle lägga mer tid på att fixa med mina projekt än sitta vid datorn men, men jag tycker det är så roligt och man seglar lätt i väg i internets värld. Oj detta blev ett långt inlägg borde kanske mejlat dig istället. Hoppas du blir något klokare annars får du höra av dig igen. Någon Dartkväll blir det tyvärr inte här, vi laddar för Gbgs-varv och barnvaktande. Kram Ulrika

Tidsmästarinnan sa...

Nä nu är det jag som får plocka fram bruksanvisningen till kameran här hemma, det där är ju skitbra!!

Vad duktig du är som sprungit vårruset!
Hoppas du mår bättre nu, ha det så gott vännen!
Kram
Susanne

Lilla huset på prärien sa...

*skrattar* i din förra kommentar till mig frågade du om helgen varit bra - och tänk, nu är det helg IGEN!!

TREVLIG HELG!

Kram Jenny

Millas hem sa...

Ja, och jag håller tummarna för att du också blir bättre snart!:)
Spännande att se vad du hittat på nu!


Kram Camilla

MiaMaria sa...

Hej!

Använder mig också av denna knapp...sedan jag fått en kommentar av en fotograf...den är inte så dum..och bilderna blir ju så mycket ljusare.....

Trevlig helg!
MiaMaria