fredag 17 april 2009

I fönstren och sneglar igen!

Hej hopp!
Här kommer ett inlägg från en som egentligen ska plugga. Jag är Alfons Åberg igen.. Jag ska bara äta först (äta bör man ju..) och jag ska bara fota lite, och nu ska jag baaara göra ett inlägg innan jag sätter mig med böckerna. Förmodligen kommer Christofer vara hemma från jobbet innan jag ens har öppnat första boken.. ;)

Idag kikar vi i mina fönster igen.. Det här såg ni för inte så längesen..


Nu har jag några kvistar i en vas och ett par ägg sen förra helgen.


Kom igen då knoppar, blomma ut!! De ser ut som halvdöda torra saker allihop..

Men vänta, vi kikar ut genom fönstret istället.. På ett av de finaste husen i orten där jag bor.. Där bor en äldre dam som gillar att pyssla i trädgården som ni kanske ser.. Trädgården är underbar, huset är om möjligt än mer underbart.. med snickarglädje, spröjsade fönster och vitmålad panel.. Ni vet väl att ni kan klicka på bilderna så blir de större..

Här ser ni hennes uteplats med det vackra staketet, ett planteringsbord gjort av ett gammalt symaskinsunderrede med en stenskiva ovanpå (så ska jag göra i framtiden när jag har en egen trädgård). På ett träd slingrar murgröna sig runt hela stammen.. så fint.. Fågelbad, statyer, lampor och sittgrupper finns i hela denna oas..
och vet ni.. härom dagen gick jag fram till häcken då hon grejade i rabatten, sade hej och berättade hur fint jag tycker hennes hus är.. ja jag sade till och med att om hon funderar på att sälja framöver får hon gärna höra av sig.. =) Hoppas hoppas att hon knackar på dörren imorgon och säger att hon gärna vill sälja sitt hus till oss, och att vi kan få det för ett par hundra lakan eftersom hon inte värdesätter pengar!! hihi...

Nu är vi i mitt köksfönster.. där står dessa nya fynd, gamla terrakottakrukor med patina. Åhh så glad jag blev när jag hittade dem! De är inte så stora, men än så länge perfekta till mina pelargonskott..

Ja hela sju stycken fick jag med mig hem från samma ställe.. Den längst bort fick fnatt och fick något slags salt på kanten efter att jag vattnat. Någon som vet vad det är?

Ett tips på billiga ljuslyktor; ta vara på några burkar, häll lite grovsalt i botten, knyt ett band runt eller vira ståltråd runt kanten och gör en ögla så de går att hänga i trädgården.

Nej, nu ska jag sätta mig och läsa om buksjukdomar! Låter väl skoj? Eller när jag tänker efter ska jag nog baaaraaa kolla lite på era bloggar först.. ;)
Trevlig helg!
Kram /Alfons Åberg

4 kommentarer:

Grodmamman sa...

Skönt att höra att inte bara jag är Alfons Åberg!:) Är likadan när det gäller att plugga. Hoppas att du fick läst något i alla fall.
Härligt hus du visar, förstår att du gärna skulle flytta in där!:)
Kram

Lilla huset på prärien sa...

Ja, vilket fantastiskt hus hon har tanten! :) Och självklart kommer hon snart att knacka på hos er och sälja det lite billigt sådär :) *skrattar* I alla fall om man heter Anna och ligger och sussar i en go säng... i drömmarnas värld.

Vilka fina krukor du har fyndat!!

Kram Jenny

Domus Dulcis Domus sa...

Hörru du du, du vet väl att det finns fler spekulanter på det huset... där blir det nog budgivning. Din vänninna och min kära svägerska är helt såld på huset hon med. Jag håller helt med er det är vackert. Åh pelargoner, dom är ju så fina. Sambon köpte någon variant, som nu pryder köksfönstret, längtar efter den tradionella sorten njuta av i sommar. Är nog lite alfons jag med för yngste sonen står nu här och hoppar kom nu, kom nu och hjälp mig med filmen.... jag ska bara...
Nej nu blir det ju ett långt brev kram Ulrika

My Lovely Things sa...

Hej Anna!!
Var hos morfar och mormor en snabbis i dag..Morfar sa att han tyckte du var en trevlig tjej...Har du fått ordning på knoppbrädan..

Jag fick med mig lite skatter från honom..du får se imorgon..kika in då..

Fårstår din huslängtan..Hoppas med er attni ska hitta ett hus till rimlig peng..
Ha det så gott..
kram anna