tisdag 24 juni 2008

Tisdagstema- Förvaring

Bra förvaring är något som fattas i vår lägenhet. Det finns sju små klädgarderober sammanlagt, och inte en enda stor klädkammare eller liknande. Dessutom går två bort eftersom jag bor ihop med en jägare. Jakt är en dyr sport som kräver otroligt mycket tillbehör har jag fått lära mig.. Tre har vi i sovrummet och har våra kläder i, då kan ni räkna ut hur många som finns kvar.. Två. Till allt linne, dukar, handdukar och alla dessa saker man bara MÅSTE ha..
Detta medför att vi ofta har svårt att hålla reda på grejerna. De hamnar allt som ofta i vårt så kallade "extrarum" (som egentligen är ett datarum/gästrum) i väntan på rätta platsen. Dessutom har vår lägenhet en lite ovanlig utformning med snedtak och många fönster (mysigt men svårmöblerat) och det finns inte plats till några större skåp eller byråer som sväljer mycket. Några förvaringsmöjligheter har jag dock försökt skaffa mig. Några av dem visar jag idag. De är inte så fiffiga eller ovanliga, men jag visar ändå.. =)
Dessa korgar har jag flera stycken av, i olika storlekar. Än så länge har de fått vara mörka, men nu funderar jag på att spraymåla dem vita.. Likaså denna bokhylla från Ikea..





Min kista, som jag visat förut, är bra att förvara saker i. Just nu står den i vårt "extrarum" och innehåller videoband, men vem behöver egentligen dem? Ska slänga dem, flytta ner kistan till sovrummet (om den får plats) och förvara sänglinne där istället.



Och min skolbänk har ju ett bra fack att gömma saker i (okej då, jag ville bara visa den igen..hihi). Brevid den står en stol från Ikea. Dessa har fått följa med sen vi flyttade ihop, de är inte snygga men ganska sköna att sitta i..



Under skolbänken får mina inredningstidningar ligga, nära till hands när jag behöver dem! =)



Just nu längtar jag efter hus mer än allt annat. Vill kunna greja, inreda och pyssla med vårt alldeles egna bo.

Tisdagstemat hittar du här

Tack för alla kommentarer jag får, de värmer så!
Ha en bra tisdagkväll, nu ska jag snart åka och jobba sista natten av tre. Håller på och målar några loppisfynd, de får ni se nästa gång.
Kram /Nattugglan

10 kommentarer:

Lilla huset på prärien sa...

Härligt att vara först! *L* Håller med om det där med förvaring, verkar som om man aldrig kan få för mycket av det. Vi har renoverat vår källare nu under lång tid och då kan du ju bara tänka dig hur det sett ut med prylar i resten av huset...!

lilla h sa...

En sån vacker kista du har! Den blir nog perfekt att förvara linne i!
~ Helena

lottens vita och gröna sa...

hallå där lilla nattugglan!

förvaring är sååå svårt att få till...spelar nog ingen roll hur stort man bor...å samlar man på sig desto mer, hihi!

LJUVLIG KISTA! och tidningar måste ju var nära ju!

varmkram lotten

Tidsmästarinnan sa...

Halloj bönan!
här har du en till som gillar din kista! Och skolbänken med, å vad söt den är.

Kram på dig du goa Anna!

White Season sa...

Förvaring är alltid bra :-) Men jag har ont om sånt tyvärr.. men kistorna är bra, i en har jag barnens alla spel i och den andra alla mina tidningar i :-)
Tusen kramar Malin

~Anitas Ljuva Rum~ sa...

Ja Anna kämpa på med studierna! Jag kände att jag då gjorde rätt val...fick även två grabbar. Men jag kom aldrig tillbaka till studieböckerna. Och jag var ensam med att ha barn. Alla mina vänner fortsatte ju att studera så jag blev lite utfryst. Nu då mina snart är tonåringar så har då dom sina små...hihi så jag är utfryst igen!

Ja jag fick ihop en roman jag också =)

PS Jag och maken hörde faktiskt björnen vråla en kväll förra sommaren. Huuua...ja det var så nackhåren reste sig!

Kramisar Anita

Millas hem sa...

Kistan är ljuvlig! Inga planer på att sätta färg på den...(hoppas jag)...för den är otrolift fin!
Kram Camilla

Anna sa...

Hej Anna!

Åh vilken underbar kista! Helt ljuvlig! Blir ju superbra att ha linnet i:)

Ja korgar är väldigt bra förvaring! Har flera stycken i ungdomarnas rum och även i garderob och på hyllor...

Jo ang målningen av min rakspegel: Jag tvättade av den med målartvätt och grundade med svart vattenbaserad grundfärg. Därefter 2 lager vit vattenbaserad grundfärg. När det har torkat kan man försiktigt skava den genom att skrapa fram den svarta färgen med en liten kniv eller sandpapper. Det kan hända att man går för djupt och då kommer originalfärgen fram, men om det bara blir lite här och där så gör det inte så mycket tycker jag!

Lycka till!

Kram
:)Anna

IKT i min vardag sa...

Förvaring är alltid ett problem...eller är problemet helt enkelt att man har för mycket grejer? Min man skulle rösta på det senare...;-)

Gillar din skolbänk supermycket!

Kram

My Lovely Things sa...

hej anna!!

jaa..visst är det så att man alltid har för lite förvaring..

tycker att du har hittat på bra lösning för förvaringsproblemet..

jätte fina korgar..

kram anna