måndag 9 juni 2008

Utmaning i bok-tider

* Ta den bok som du har närmast dig
* Öppna den på sidan 123
* Hitta den femte meningen
* Skriv ner de efterföljande tre meningarna
* Skicka utmaningen vidare till fem bloggare

Jag tänkte prova på en utmaning som cirkulerar runt, och den närmaste boken jag hade vid datorn var Agneta Nyholm Winqvist bok "Leva med Feng shui" som jag lånat på biblioteket. Kan verkligen rekommendera den, om man är intresserad av ämnet. Jag har också köpt och läst hennes tidigare böcker "Feng shui för svenska hem" och "Feng shui för själen".I denna bok var detta de tre meningarna som kom fram. De stod under rubriken TONÅRINGARS RUM- Är tonåringens färgval svart?

Men detta är något som ger sig av sig själv, och det är inte god feng shui att börja byta ut tonåringarnas mörka gardiner mot pasteller och blommor för att försöka påverka dem. De testar sin identitet, och behöver finna sin egen väg genom livet. Du kan stödja dem genom att finnas till hands för dem, bekräfta att de duger och tala om att du älskar dem oberoende av vad de väljer.

Så sant, så sant. Men idag kanske föräldrar inte tycker det är så konstigt om deras tonåring vill inreda sitt rum i svart, det är ju så modernt! =) Själv var jag en blå tjej i tonåren, jag fastnade för allt som var i klarblått glas, men hade också gröna toner i mitt rum.

Jag skickar utmaningen vidare till alla som vill ha den, kommer inte ihåg vilka som redan haft den.I min hylla i vardagsrummet ligger mina feng shui-böcker samlade, för att påminna mig om deras budskap. Dessutom blir det ett vackert stilleben, med en annorlunda sten på, hittad på Skagens strand för länge sen. F.ö. kan jag också verkligen rekommendera den översta boken i högen, "Rensa i röran med feng shui" av Karen Kingston. Den är något att läsa för alla som samlar på sig alla saker och tänker "den kan vara bra att ha någon gång" och för alla som ofta har det lite rörigt och plottrigt runtomkring sig (eller för alla som bara vill ha lite inspirerande läsning). Jag sträckläste den över en natt och sen satte jag igång med att rensa ur gamla papper, tidningar, kläder och annat som jag inte längre använde eller behövde. Sen dess har jag tänkt sälja mina gamla prydnadssaker på loppis, men det har fortfarande inte blivit av, även om jag läst boken säkert fem gånger sen dess!

Hoppas ni har en bra dag allihop! Kram /Anna

15 kommentarer:

My Lovely Things sa...

hej vännen!!
Kul utmaning..

ja det där med att rensa och slänga ..det är härligt det..jag älskar att åka till tippen och slänga skräp..
ha det så gott..
kram anna

Designe sa...

Jag gillar verkligen den utmaningen och funderar på att anta den..såg den hos En vilsen loppa oxå!..läser dock samma bok som En vilsen loppa men kan jag ju välja en annan bok :)

Marie sa...

Den där utmaningen har jag haft, faktiskt lite rolig! Man kan ju få ett och annat boktips inför sommaren!
Jag älskar att rensa och slänga, känner mig alltid så nöjd efteråt. Har dock inte läst den där boken "Rensa i röran", skulle dock vara lite kul.

Nä, nu ska jag se på Sommartorpet!

Ha en trevlig kväll Anna!
Kram Marie

Kamomilla sa...

De två översta böckerna har jag också, de är såna som verkligen berör och får en att rensa i både skåp och knopp ;)

Kamomilla

Karin Krut sa...

Vi skulle definitivt behöva feng shui´a ute i torpet för där är det fullt i alla skrymslen och vrår ;) Hmmm... jag har en ljudbok här, man kanske kan läsa in en snutt :)
Ha en skön vecka
Kram Karin

Grodmamman sa...

Jag har också de där böcker och tycker mycket om dem. Läser dem om och om igen och varje gång rensar jag lite.
Kram

Jes/Vita villa vila sa...

Hej!

Vill börja med och säga TACK för dina alltid så rara kommentarer inne hos mig - de gör mig verkligen jätteglad!

Tiden till bloggvandring har varit lite för knapp på sistone, men nu ska jag läsa ikapp flera missade inlägg här på din härliga sida!!!

Önskar dig en fantastisk tisdag ♥

Kram/Jes

White Season sa...

Ett bra boktips, men böcker hinner jag inte med att läsa just nu, men jag får ju lite tips inför semestern...
Kram kram Malin

Ann-Catrin sa...

Hej vännen!

Tänk att jag gillar oxå att slänga.. att åka till tippen ibland.. det är så befriande på något vis... rena i röran.. tucker alltid jag har en röra här hemma som behöver rensas upp!!

Så fint med böckerna så där och en sten på.!!

ha det så gott och stor kram
Ann-Catrin

Helena Dovier sa...

Ja, att rensa i röran är underbart, tycker jag. Faktiskt lika kul som att släpa hem grejer från loppis :-). Försöker hålla på principen "en grej in, en grej ut", men det blir ofta lite fel för det jag gör mig av med är kläder och det jag släpar hem är inredningsprylar :-).

Vilken ljuvlig liten Diva ni hade på besök! Är hon en wachtel? De verkar vara bra allroundhundar i jaktsammanhang, så en sådan kanske vore något för både dig och sambon...?

Ha en bra fortsättning på veckan!

Kram från Helena

Tidsmästarinnan sa...

Hej Anna,
tack för din rara kommentar inne hos mig!

Boken "rensa i röran" har jag tänkt läsa länge...
Vissa delar av Feng Shui är jag skeptisk till, men att rensa ut plotter verkar sunt, och välbehövligt hos oss!
(om inte annat får man ändå kasta allt gammalt bröte om man flyttar någon gång!)

Kram på dig!

me and alice sa...

Hej!!
Vilken kul utmaning. den kanske jag kan göra någon dag!!
Ja rensa i röran borde man nog göra... Vi ska i och för sig ha loppis, men inte har det blivit så mycket utrensat som jag trodde. Inte än i alla fall. Får nog ta och läsa den boken så kanske det blir ändring på det...
kram Susanne

Grodmamman sa...

Hej igen!
Här är det Vänern som gäller när vi ska bada. Båda korten är tagna där, men på olika platser.
Kram

Lilla Blanka sa...

Hej!

Ja sådana där böcker är intressanta tycker jag, man blir så inspirerad av att dra igång städ och rensningsprojekt :)

Kram
Mia

Natta sa...

ville bara säga att jag kollat på din blogg- gillar den! Såg att du också är en SATC fan!Lovely!