fredag 30 maj 2008

Nu är den klar!

Ja nu är jag äntligen klar med mitt lååånga projekt vid namn skolbänken.. Våren blev mer hektisk än jag någonsin vågat drömma om, och jag har i vissa perioder inte haft varken tid eller ork nog att ta tag i eländet.



Sambon har varit vansinnig, och så fort jag frågat om vi kan göra det, eller kanske det snart, har han tittat på mig med någon konstig blick och sagt att "du kan ju försöka bli klar med dina påbörjade projekt innan vi börjar på nästa" medan han samtidigt tittat menande åt vårt så kallade datarum/gästrum/extrarum, där skolbänken fått bo i några månader nu..




När jag frågat om vi kan måla eller tapetsera i det rummet har han svarat att "det är ju ingen idé att göra iordning ett rum som du bara använder som förråd till dina loppisfynd". Men då har jag en bra invändning. Eftersom det inte är speciellt fina tapeter eller inrett speciellt fint heller så vill man ju inte vara där. Med lite nya ljusa tapeter och fina möbler (som jag planerar att hitta på alla loppisar jag ska på i sommar, hehe) så kan det bli ett favorit-rum istället för ett rum man har som avställningsyta. Det blir lätt så kan jag säga, då man inte har någon stor garderob eller klädkammare i lägenheten.




Japp, en förebild först då, så ni ser skillnaden..




Ytan var rätt skabbig, och det var någon busig unge som målat fint med tuschpenna på den. Men efter slipning, grundmålning och två lager vit lackfärg så...




Ser ni den gula tapeten? Jag hoppas att den snart är ett minne blott, jag hörde nämligen att de hade rea på tapeter hos en lokal färgbutik, 95 kr/rulle, kaaatching!!! Har redan kollat ut några fina, nu fattas bara att sambon ska godkänna dom.. =)


Nu ska jag gå ut i solen, mätaren visar på 24,8 grader och det ska bli ännu varmare i helgen!

Ha en jättego helg i solen allihop, och tack för att ni kikar in här.. Jag blir helt rörd av alla kommentarer jag får..


Kramar/Anna

16 kommentarer:

Kamomilla sa...

Nåmen så fin den blev med färg på! Snyggt jobbat! Hoppas nu att du fyndar fina tapeter så blir det perfekt!

MiaMaria sa...

Se där jag, vad FIIIN den blev.
Och låter ju kul om du får nya tapeter...hoppas....ska bli kul att se.....

HA nu det så himla gott och njut av solen!
MiaMAria

Gårdsromantik sa...

Vilken skillnaad! Så kul med nya tapeter också.

Kram Maud

My Lovely Things sa...

Hej Vännen!!
det är så kul att föja dig..Du skriver så innerligt..
Så fin skolbänken blev..ja du skräprum har vi haft med..Det var innan vi hade barn..Nu har vi fullt huset med barn..men jag börjar att fylla förrådet med skräp..Mannen tycker det är så rörigt där..ja..säger jag..hur ska man hinna städa överallt..Man behöver liksom ha en plats där man förvarar allt skräp tills man kan köra bort det..
ha nu en underbar helg i solen..
kram anna

lottens vita och gröna sa...

hallå goa anna! vilken fövandling, den är helt underbar bänken som fått nytt liv!oh tapeter är ju sååå svårt, det finns en hel del nu som är fint, kul at få se sen vad ni valt! ha dt gott i värmeböljan, kramilikram lotten

Mjuka sa...

Oj, så snygg den blev skolbänken!!
Tapeter för så billigt!! Bara att shoppa loss då
kramar M

Ann-Catrin sa...

Tänk vilekn skillnad.. ohh så sött det blev!!
Nya tapeter... kul!!

KRAAM A-C

Helena Dovier sa...

Skolbänken blev verkligen kanonfin! Gott att vara klar med den, förstår jag? :-)

Om jag hade haft ett "extra" rum i min lägenhet hade jag gjort exakt som du gör. Det vore ju helt perfekt att ha ett rum som mellanstation för loppisfynden! Att din sambo inte förstår det är ju obegripligt ;-).

Ha en fin vecka i solskenet!

Kram från Helena

Marie sa...

Skolbänken blev jättefin, vilken skillnad! Håller tummarna för att du får tapeterna godkända av sambon!!!!

Ha en bra vecka!
Kram Marie

Karin Krut sa...

Skolbänken blev verkligen jättefin! Du ska se att det snart blir nya tapeter, annars kan man som en överraskning tapetsera själv medan han är bortrest ;)
Ha en skön kväll
Kram Karin

MiaMaria sa...

Hej!

HA en härlig vecka!
Miamaria

n o r d i n g å r d e n sa...

Ursnygg liten bänk! Mari.

Grodmamman sa...

Den blev ju jätte fin! Hoppas att du hittar några snygga tapeter nu också. Gillar din teori om att man inte vill vara i ett rum man inte tycker om. Det är ju så sant!
Kram

LantlivsAnette sa...

Åhh vad fint bordet blev...
Hoppas att han går med på att tapetsera..
Vet du..här blir inget gjort om jag inte gör det själv,så jag stod igår och rollade väggarna i mitt blivande gästrum,jag rollade två varav vitt..ohhh så fint det blev !!Nu ska jag måla trägolvet till helgen,jag är ivrig,man vill ju komma fram till pyntandet...
Kram Anette

Lilla Blanka sa...

Hej vännen!

Skolbänkar är så fina tycker jag! Din blev jättefin när den blev vit! Jag har en likadan i dotterns rum och jag gillar den jättemycket.

Kram
Mia

Anneli sa...

Vad fint det blev - helt otroligt hur mycket intrycket förändras av lite färg!!

Vad kul att du får förnya med nya tapeter...jag har mest målade väggar, men kan ibland sukta efter fina tapetrullar...du får återkomma med resultatet sedan!!

Kram