måndag 5 maj 2008

I´m back!!

Ciao!
Nu är jag hemma igen, efter några roliga, varma, soliga och händelserika dagar i den mäktiga staden Rom. Vi har sett bl.a. Peterskyrkan, Colosseum och Fontana di Trevi, men det finns så mycket mer och man häpnar åt vilket håll man än tittar i staden. Allt är så mäktigt, så stort och så vackert byggt! Helgen blev ju inte sämre av klarblå himmel och 23-25 graders värme, för att inte tala om härliga bubblande skratt!

En sak vi lärde oss var att när man beställer en köttbit i Italien, så är det inte säkert att man får något till!! Min sambos pappa och hans bror fick varsin blodig köttbit med en skiva citron på! Och när jag frågade servitören om de inte hade något till, så svarade han att det hade de inte, där fanns bara sallad, broccoli o.s.v. på menyn! Vi fick beställa in lite sallad för att ha något mer än kött att tugga på. Så vi åt rena GI-maten! Detta var en av många saker vi skrattade gott åt kan jag säga.

Idag blir det lite bilder på Peterskyrkan. Den var otroligt vacker och så mäktig så man tappade andan.
Vi gick upp för ringlande trånga trappor till kupolen, och denna bilden är tagen från taket på kyrkan och upp mot tornet. Däruppe var vi och kikade ut över den fina utsikten.. ihhh-vad högt det var..
Här har jag tagit kort inifrån kupolen och upp i taket, vi funderade på hur de har gjort när de byggde egentligen! Det fanns ju inte direkt några takliftar på den tiden! Och tänk bara alla takmålningar...Här är vi nere i kyrkan, ovanför fönstrena där ljuset flödar in stod jag när jag tog kortet ovan.

Och jag måste bara avsluta med en bild på köttbiten som serverades på den fina restaurangen! HIHI!!


Hur tror ni det gick med min shopping förresten? Jag var där med tre män, så ni får räkna ut själva. Jag var inne i några butiker men fönstershoppade mest.
Hoppas alla haft en bra helg!
Arrivideci! /Anna

10 kommentarer:

lottens vita och gröna sa...

oh där har med varit, det är sååå vackert! nästa gång får de hänga med på din shopping...fast det är rätt dyrt i rom, som tröst...varmastekramen lotten

MiaMaria sa...

Välkommen åter!

Härliga bilder...
Du får shoppa nästa gång.....

Må så gott!
Miamaria

Ann-Catrin / finthemma sa...

Hihi.. ja det där med köttbiten råkade vi oxå ut för.. man blir så förvånad!!

Fönstershoping.. kanske tur.. eller billigt i allafall!!

Undrebar bilder..längtar dit när jag se dom!!

Anonym sa...

haha.. var du där med 3 män, jag skulle vilja säga "män".. offe o jakob vette skam.. haha.. // lina!

Designe sa...

Åh va underbart! Jag vill oxå åka till Italien, de har såå good mat och så är det ju så fint där! Visst har du gjort om sidan?..är jag förvirrad lr har du haft brunt här innan och så har du ändrat till vitt?! Kram :)

Vitbalansen - Helena sa...

Vad kul med en rapport från Rom - jag har aldrig varit där men jag och min pojkvän ska åka dit i oktober :-). Kan tänka mig att man häpnar över allt vackert och pampigt där. Även om det i och för sig är en fin vår nu så är det nästan att jag längtar till oktober :-).
Kram från Helena

My Lovely Things sa...

åh kött och sallad låter gott..mums så hungrig jag blev..

så trevlig tur ni verkar ha haft..verkligen vackra bilder på historiska platser..
kram anna

Marie sa...

Vad kul med en resa till Rom, där har jag aldrig varit! Härliga bilder!

Ha en bra vecka!
Kram Marie

Ps. Var roligt att du gillade din vinst!

Anonym sa...

Det låter som en jättemysig semester! Jag har bara hört positivt om Rom så en dag lär jag fara själv och kolla in all konst och arkitektur. Kram kram!

Vita ljuva tankar sa...

Så härligt! Rom är ett resmål på min önskelista! Vår i Rom!

Kött och sallad är min melodi! Gott och nyttigt!

Kram