fredag 23 maj 2008

Syster Anna???

Ja nu det sista har jag verkligen övat på att bli syster Anna! Inte nog med att vi får öva på diverse roliga moment i skolan nu, jag får dessutom agera syrra på fritiden.
För ett par helger sen väcktes jag en morgon av att någon ringde på och knackade på vår dörr samtidigt som hon skrek på hjälp. Det var vår granne, vars dotter hade blivit helt okontaktbar och blå i ansiktet eftersom hon inte fick luft. Jag bara drog på mig en tröja och sprang, självklart vill man hjälpa till! Vad som hände sen, vad jag sade och gjorde är lite luddigt eftersom det var en sån akut situation. Jag hamnade mitt i ett akut scenario där tårar, panik och maktlöshet var så tydlig att man kunde ta på den.

Jag är inte färdig sjuksköterska än och har ingen större erfarenhet av akuta situationer och det jag kunde göra i den här situationen var att se att flickan andades och låg i stabilt sidoläge, prata med SOS och se hur flickan mådde. Jag vet att jag sade till föräldrarna att prata med henne hela tiden. Hon kvicknade till, men fick ändå åka med till sjukhuset för observation.

Idag kom modern i huset över med en tack-för-hjälpen-gåva. Så vacker blomgrupp! Tusen tack till dem, det var verkligen inte alls nödvändigt.. Det viktigaste var ju att flickan repade sig!

Vad kan det vara i påsen tro?En Lindemans! MUMS! =)Krukan var så vacker!Och en söt liten detalj i form av en trollslända satt bland blommorna..Idag har jag fått vara sjuksyster än en gång, min sambo har fått maginfluensa.. Oj så trött han är, han har sovit hela dan och jag har försökt få i honom vätska och vätske-ersättning, men mat det går han inte med på alls.. så nu ska jag äta hamburgare själv, och kanske ta ett glas rött, vilken myskväll!

Ha det gott! Kram /Syster Anna

11 kommentarer:

Gårdsromantik sa...

Ja det var till att få rycka in på störten - så skönt att det slutade lyckligt.

Lilla maken har tur som har en egen privat sjuksyster.

Kram Maud

lottens vita och gröna sa...

men anna, guuuuuuså bra gjort, det hade kanske inte gått så bra annars, vilken tur att de har en sååå hjältemodig granne! jösses manvet aldrig vad ens dagar blir av! du är såååååååååååå värd denn tackgåva, jag blir alldeles rörd a hela historien!

varmastekramen lotten

Lilla Blanka sa...

Hej Syster Anna!

Vad bra att du ingrep och skönt att duklarade det så bra!
Vissa har ju inte den förmågan utan blir totalt blockerade/paralyserade när en akutsituation inträffar.

Fin present du fick!

Kram
Mia
Ps jag bor utanför Göteborg, där värmen har infunnit sig i 6 veckor nu, jag är så lycklig :)

Grodmamman sa...

Vilken insats! Kul att det var uppskattat och du är väl värd gåvan.
Kram

a home far away sa...

Jag skulle inte ha hanterat den panik situationen speciellt väl, men du klarade det säkert galant!
Hopas helgen varit bra!
Kram från Singapore

envilsenloppa sa...

Underbart !!
De är bra med yrken som man har nytta av och beundransvärt att du utbildar dej till ett vårdyrke i dessa tider !!!!!
Roligt med den fina och tacksamma gåvan !!
Ska bli roligt att se vad du får av mannen efter din vård ;-)
Kramar/Lotta

Designe sa...

Oj, va läskigt! Vilken tur att det var just du som bodde granne då som kunde hjälpa till! Klart du skulle ha en present! :) Kram

~Anitas Ljuva Rum~ sa...

Ja herregud så skönt att det gick bra för henne. Och vilken otrolig bragd Anna! Ja du var då verkligen värd den fina gåvan.
Din familj ska skatta sig lyckliga att ha dig =)
Kram Anita

Kära Stina sa...

Oj va imponerande att kunna ingripa så fort! Vilken tur dom hade. Och vilken tävlingstur du har! Inbillar mig att jag inte har nån, men man kanske skulle försöka :p Ha en bra måndag! Kram kerstin

latara sa...

Jag är så glad att det finns sådana som du! Redan nu, innan du är färdig syrra, har du gjort en insats. Även om du "bara" kunde ringa 112 och se till att flickan andades så måste det ha varit SÅ SKÖNT för mamman att du fanns där!

Om alla ställde upp, med eller utan utbildning, skulle den här världen se så annorlunda ut. Du är guld värd!

Kram, Karin

Anonym sa...

Men oj, du fick ett elddop som syrra alltså? Härligt att allt gick bra, och kul med vackra blommor och vin :-)