onsdag 10 december 2014

Stora hallen före & efter

Hej!
Hoppas ni mår bra och att det går bra i julstöket?
Här börjar det bli färdigställt med alla projekt vi varit igång med, och nu är det dags för det roligaste; piffet! Tiden för det är som sagt begränsad, som jag skrev i förra inlägget, så det är när C är hemma, på kvällarna och någon timme per dag när lillen sover som jag har tid till ALLT som ska göras. Det är bara att inse att man får sänka kraven under den här perioden i livet. Och faktiskt är inte ett välstädat pyntat hem prio ett alla dagar, utan prio ett är ju faktiskt mina barn. Så är det. Men jag älskar ju inredning och att blogga som ni vet, så tiden jag får till det är extra guld värd emellanåt, mellan blöjbyten, matningar och lek. ;)
Idag får ni se stora hallen, som blev färdigmålad i söndags. Hittade ingen förebild på dörren, förutom en från förra julen, passande nog. ;)

 
Dörrarna var i massiv ek och original från när huset byggdes 1957.
 

 Vi bytte dörr och har ju byggt veranda, och passade på att flytta ut ytterdörren längs med ytterväggen på övriga husets framsida. Förut gick verandan in i huset. Såhär blev resultatet. Det enda som är kvar är att måla i lite färg över listen på ovansidan, och elektrikern ska göra lite småjobb så att lampan och golvvärmen fungerar. ;)
 
 Vi lade klinkers och satte pärlspont på väggarna. T.v i bild ser ni var den gamla ytterdörren satt. Väggen var vinklad och det har vi behållit som ni ser, det var för stort projekt att ändra om.
 
 Inredningen i hallen är densamma. Golvet som vitpigmenterades i början på året, har blivit mycket ljusare. I samband med att vi tog ner alla träd på framsidan sent i somras och att vi fått dörr med fönster i har också bidragit till ljuset. Där ser ni S adventskalender, som är en höjdpunkt varje eftermiddag. Den fina nissen är från maileg och är en julklapp från barnens farmor för ett par år sedan.

I den lilla svårmöblerade ytan står en liten byrå och där har jag ställt ett par små granar.
 
Nu längtar jag efter att få julpynta lite! Det enda som kommit upp här är ett par minigranar och ett par stjärnor samt arrangemanget med hyacinterna jag visade i förra inlägget. Så jag har lite kvar!
 
Kram Anna 

1 kommentar:

Dagdrömmar och verklighet sa...

Åh det var verkligen ett lyckat projekt ni har gjort tycker jag! =)
Tänk om vi hade kunnat få lite fler timmar på dygnet, då hade vi kanske hunnit med lite mer av våra intressen..

Ha det gott så ses vi nog längst vägen imorgon! =)

Kram