måndag 29 december 2014

Året som gått.. (del 1)

Hej fina!
Hoppas ni haft en skön julhelg och får njuta av lite lugna mellandagar. Vi har verkligen tagit det lugnt efter julhelgen som var väldigt intensiv med två dagars firande hos oss. Jag jobbade för första gången på nästan ett år under annandags-natten, och sen efter lite sömn fick jag besök av min fina vän som bor i Kina under en tid samt hennes syster, också en god vän. De kom förbi och sa hej på lördagen. Jag var bjuden på grötkväll med min pappas släkt under kvällen, men eftersom barnen var hängiga och C hade ont i halsen valde jag att åka en stund själv. Senare på kvällen kom mina fina vänner tillbaka för lite längre umgänge och ett par glas vin. Jättemysigt! Igår hade vi det väldigt lugnt med lite fix efter helgen och idag har vi åkt pulka på fm. Jag ska snart åka och träna, men först en liten resumé av året som gått här på bloggen. Det har blivit lite av en tradition att göra en årskrönika runt nyår.
 
 
Januari
 

 
 
Jag njöt av att det äntligen kom lite snö och var ute och busade det jag kunde med min stora mage och onda höft, även om besvären blev något bättre när jag slutade jobba. Vi hade en firma som slipade och vitpigmenterade våra golv i matsalen, vardagsrummet och hallen. Det blev fel och de fick komma och slipa om det, vilket gjorde att hela huset var upp och ner i några veckor. När det blev klart hade det hunnit bli...
 
 
Februari
 


och vi hann inte måla klart och flytta tillbaka alla möbler innan vår älskade lillebror ville komma två veckor för tidigt. Han blev gul och gick upp dåligt i vikt den första veckan och vi fick åka på kontroller varje dag. Sen vände det lagom till storasysters födelsedag en vecka efter lillebrors ankomst, och vi hade kalas för henne. Jag flyttade in ett skrivbord (en gammal skolbänk jag målat om) i Signes rum.
 
 
Mars
 


Jag plockade in lite pasteller och inredde vårt nyrenoverade vardagsrum och matsal med lite lättare känsla inför vår och sommar. Turkos och rosa var de små accentfärgerna. Mannen grejade lite med att lägga nya klinkers vid öppna spisen. Signe kom in till sin mamma och hade plockat de ljuvligaste små snödroppar jag var tvungen att föreviga.
 
 
April
 
 


Under April hade vi många tankar och projekt igång. Vi planerade renovering av framsidan samtidigt som vi anlitade murare att installera vedspisen i köket, Christofer färdigställde klinkers-läggningen och målade i vår lilla hall. Jag möblerade om lite i sovrummet och visade den lilla hallen före och efter. Vi firade påsk i mina föräldrars stuga på kusten och jag visade en del bilder därifrån, vilket uppskattades av många. Samtidigt planerade jag dop och gjorde inbjudningskort som jag också visade samt tog hand om trädgården.
 
Maj
 
 


Jag åkte på den årliga loppisen hos Marie, och hittade äntligen en gammal soppterrin och en kaminspegel, som jag sökt efter länge. Jag inredde med den pastelliga känslan även i köket och vi hade dop för vår lille Tage samt firade ettårig bröllopsdag. Vi åkte även till Småland en helg och introducerade Astrid Lindgrens värld för vår Signe. På lediga stunder målade vi lekstuga.
 
 
Juni
 

Vi planerade vår stora renovering av framsidan samtidigt som vi påbörjade projekt altan, som mannen ville göra själv under sommaren. Vi hade student hemma hos oss för min bror, firade midsommar här och njöt av sommar och fina dagar.
 
Resten av årskrönikan visar jag imorgon!
 
Kram Anna