lördag 7 juni 2014

Dop-presenter och barnrumsförberedelser..

 Såå fina förvaringslådor och en brandbil fick Tage av våra vänner.

 Malin hade suttit och vikt pompoms till oss- så fina! Jag har länge tänkt göra sådana här själv, men det har ännu inte hunnits med. Dessa tänkte jag hänga upp i Tages rum..
 
 Presenten från min bror med familj, de hade själva textat hans namn och födelseuppgifter..
 
 Den här mattan hade blivit kvarlämnad i huset när vi köpte det, länge har jag tänkt att "om jag får en pojke ska denna mattan och dessa färger få bli basen i rummet". det visade sig att det är min svärmor som vävt mattan- (vi bor i min mans föräldrahem) extra roligt då tycker jag!
 
 Svärmor hade också broderat denna fina dop-tavlan till Tage på hans dopdag. Jättefin!
 
 En söt liten stol, Signe fick en likadan när hon döptes.
 
 En samling nallar och pynt i fönstret i blivande rummet.
 
 Nallen t.h. är från Ernst design, där intäkterna går till välgörande ändamål.
 
 En fåtölj från Tages morbror och fadder.
 
 En liten garderob har fått flytta in. I den gamla sockerlådan förvarar vi gamla barnböcker från när vi själva var små. Dessa har nu blivit favoriter och vi läser dem ofta. Extra roligt att läsa sina gamla böcker igen. :)
 
 Den här skjortan hade jag när jag var barn, så cool tycker jag, och definitivt något jag kommer använda när den blir lagom till miniman.
 
 
 
Hej!
Hoppas ni njuter av en fin helg!
Vi har en lugn dag idag. Vi var på fest igår, några kompisar hade 30-årsfest. För första gången lämnade jag Tage hemma, dock med lite oro i mammahjärtat då det var första gången vi provade att mata honom med flaska. Men jag var bara fem minuter bort och kunde snabbt komma hem om jag behövdes. Det gjorde jag inte, det hade gått så bra!
Temat på festen var svenska kändisar, och jag var utklädd till Pippi Långstrump. =)
På tal om Astrid Lindgren, så njöt vi förra helgen av en helg i Småland och ett besök på Astrid Lindgrens värld. Så härligt att se S förväntan och totala glädje när hon fick träffa Pippi! Igår utbrast hon när hon fick se mig "Du inte Pippi!!". :) Det kanske blev lite för mycket Pippi på några dagar för lilla fröken.
Nu börjar jag fundera mer och mer på barnrumsinredningen. Några av de fina dop-presenterna han fick har jag flyttat in i rummet och börjat leta efter gardiner och detaljer på nätet. Förhoppningsvis börjar miniman sova hela nätter som sin syster när han blir runt halvåret och då flyttar vi in honom i hans rum.
Nej, nu ska vi beställa pizza för en gångs skull, idag blev det enkelt, och det blir nog sängen tidigt ikväll också.
 
Kram till er!
/Anna alias Pippi Långstrump
 
 


4 kommentarer:

Anneli sa...

Fin du var som Pippi!

Hi...hi... dina pompoms ser ut som mina vita pioner............

Ha en fin kväll,
Kram Anneli

Designe sa...

Haha..vilken härlig bild på dig i pippi-utstyrsel! :) Såå fina presenter han fick! Gillar särskilt den fina fåtöljen och sakerna på första bilderna! :)
Tack snälla du för dina fina kommentarer hos mig! Blir så glad!..jag är alldeles för dålig på att besöka bloggar själv nuförtiden eller så tittar jag och glömmer skriva! :)

Kram kram

Titti sa...

Hej. Tittar förbi av en slump. Vilka fina doppresenter er son fick :) Ha det så gott //Titti

Sallys hus sa...

Hej hej!
Men ååå va roligt att få inreda litet barnrum...
När mina var små hade man ju inte riktigt den här stilen som är nu...ååå vad jag skulle gå bananas om jag hade en liten nu..;)
å vad söt du är som pippi..haha... tycker det kan bli typ fredagskostymen...tänk vad kul att välkomna mannen hem till pippis hus varje fredag..;)
Kram Katarina