tisdag 20 april 2010

Gourmet..

Hej!
För några veckor sen när jag och sambon var i Trollhättan och handlade lite, kikade vi vad som fanns på bokrean. Jag köpte trädgårdsböckerna jag visade i ett tidigare inlägg. Han köpte Per Morbergs bok, som han velat ha länge. Sen var vi på Cervera eftersom vi hade ett presentkort på några hundra. Inte alltid man kan gå och kika i en affär efter något att köpa och ha svårt att hitta något man verkligen vill ha.. ;) Till slut blev det en mortel och två lampfötter i vitt. En mortel har också stått på sambons önskelista länge. Det är faktiskt det enda han velat hitta på loppis när han åkte med mig på utflykt.. *fniss*


Och nu fick han sin efterlängtade mortel, i gjutjärn från Ernst märke, nu har jag glömt vad det heter.. ;) Sambons köp blev alltså lite gourmet-inriktade denna dag. Han har också tagit hem pallkragar från jobbet efter mina önskemål, så nu ska vi odla lite örter..
Och jag väntar nu ivrigt på att han ska inviga både morteln och recepten i boken... =) Kan ju bli många goda rätter på grillen i sommar eller vad tror ni? Kommer de bara stå och samla damm?

Blir det en kötträtt av sambons fileér av älg och rådjur han har i frysen är det troligt att det blir en flaska smarrigt rödvin till. Några flaskor har hamnat i min fina trälåda i köket.

Så fort jag har lämnat in c-uppsatsen den 10:e maj ska jag börja måla över tapeterna i köket. Kanske blir det luckorna med när jag ändå är igång.. ;)

Nu ska jag plugga på så det fortare blir målning i köket! :D
Kram /Anna

6 kommentarer:

Vintage House sa...

Vad härligt med en man som lagar mat..
hade varit skönt ibland...
morteln mycket fin:)
ha en ljuvlig kväll
sandra

MiaMaria sa...

Hej Anna!

Skönt när mannen lagar maten...det gillar vi:)

Plugga på Anna!

Ha det så gott!
MiaMaria

Photo by Maria sa...

Även om både Morbergboken och morteln skulle stå och samla damm så är de ju iaf snygga dammsamlare :-)

Kram Mia

Kamomilla sa...

Favvovinet ser jag där längst till vänster ;) me like. När är middagen klar? ;)

Jenny sa...

Hej Anna!
Har oxå en sambo som står för matlagningen;) (och tur är väl det för mina kunskaper inom det området är högst begränsade, hihi!)

Vilken fin mortel!

Lycka till med pluggandet nu!

Kraam Jenny

Unknown sa...

En sådan har jag med, min farmors gamla. Har aldrig andvänt den men det kanske man ska göra....
Blev lite full i skratt när din man köpte Mobergs bok. Min Stefan som inte är egentligen så mycket för matlagning är väldigt road av hans program och vill ha boken!
Kram Anna