måndag 11 januari 2010

Vår trappa och övervåning

Hej!
Då var det måndag igen.. Nya friska tag. Jag har haft migrän i helgen och känner mig ganska hängig. Därför tar jag tentan lite längre fram. Känns lite trist men så är det. Idag ska jag försöka läsa lite.
Kom på att jag inte visat er hur det blev i hallen och på ovanvåningen sen vi tapeterade och målade. Kommer ni ihåg hur det såg ut innan? Annars klicka HÄR.
Ektrappan var ganska fin som den var, men för att få en mer lantlig och ljus stil i hallen valde vi att måla den. Det här är resultatet;
I trapphuset hänger en kristallkrona som hängt där sen huset byggdes. Christofers föräldrar köpte en del möbler och den här kristallkronan då de auktionerade ut dödsboet efter damen som bott i huset. Taket är målat i äggoljetempra och har ett ganska speciellt utseende, därför behöll vi det så länge. Golvet slipades och lackades i samma veva som målaren var här. Till höger som spisen finns en dörr med ytterligare två rum bakom. Bakom min rygg när jag fotar finns vårt sovrum och en toalett som också ska renoveras.Även uppe har vi en öppen spis. Jag har funderat på att måla över teglet i en vit nyans, men man kan ju inte göra allt på en gång.. ;)Här har vi inrett en myshörna. Här kan vi sitta och spela spel eller läsa en bra bok. De bruna fåtöljerna i skinn ska bort. De har varit ute på blocket i flera månader men ingen verkar vilja ha dem.. ser ni att jag fått en annan användning för stegen? Perfekt att hänga lite plädar och filtar på. I soffan har jag placerat kuddar och ett fårskinn. Vi valde även här en fondtapet, men en väldigt diskret variant. Mönstret syns bara i visst ljus. I trapphuset har samma tapet fått komma upp och det blev jättebra. Ljuset från kristallkronan gör att den framhävs jättefint. Ljuskronan i smide har sambon gjort i slöjden en gång i tiden.
Ja det var allt för idag. Nu ska jag åka till biblioteket för att hämta en bok jag beställt. Sen ska jag läsa och gå en promenad i det fina vädret.

Ha en bra måndag så ses vi snart igen.
Kram /Anna

14 kommentarer:

Maria - Villa Krutbruket sa...

Vad fint ni har det! Mysigt med öppen spis..

Ja, det känns lite roligare med en fräsch tvättstuga.. Men som du sa man får göra det bästa av situationen! :)

Ha en bra vecka! Kramar Maria

Grodmamman sa...

Vad mysigt med en öppen spis även där uppe!
Vår trappa ser precis likadan ut som er!:) Jag är supernöjd med vår.
Kram

Hem och Lycka sa...

Å så fint ni har det, vad härligt med öppen spis!

kram Mia

Stina-Minas Fina sa...

Vad trivsamt det ser ut! Gillar hur det vita vackert möter det rena träet och teglet i den öppna spisen :)

Kram Kristina

annashusidingtuna sa...

Smart med stegen!!!!
trappan blev jättebra, måst vara tråkigt att måla just trappor dock.
Kram Anna

STENLYCKA sa...

Så fint ni har gjort med trappan och spisen var väl härlig. Nu är det väl perfekt med en brasa när det är så kallt.
Vad jobbigt för dig att ha migrän hoppas du har någon medicin som kan hjälpa dig. Förr hade jag mycket migrän men det har blivit bättre med åren.
Jag ser att du besöker biblioteket och utnyttjar deras tjänster, det tycker jag är bra efter som jag själv jobbar på bibliotek.
Hoppas du snart kryar på dig igen.
Kram från Stenlycka

Domus Dulcis Domus sa...

Det blev ju riktigt fint, förstår att det känns bra! Jag tycker att den öppna spisen är fin som den är, snyggt med något som bryter av mot det vita.

Tidsmästarinnan sa...

Hej Anna!
Trappan var ju fin innan men nu blev den kanonsnygg, ett riktigt lyft!
Vad trist med migrän, jag har haft en mildare variant när jag var yngre men jag vet att det kan vara riktigt tungt i flera dagar. Hoppas du slipper det på länge nu i alla fall.
Kram på dig min vän, vad kul att få kika in hos dig!
Susanne

Hanna i Det stora grå huset sa...

Å vad fiiiint!
Spisen blir superfin i vit!!! Blev lycklig efter att jag målat våran, har aldrig ångrats, och du det går ju superforrt! ;)

Fåtöljerna? De syns lite dåligt tyvärr... Kostar? Finns var???

Krya på dig nu, aldrig skönt med migrän. Usch.

Kram Hanna

Vita drömmar och choklad sa...

Hej!
Vilket jättefint hem ni har.

Kram Milla

Ann-Catrin sa...

Hej goa Anna!

Gud så ljust och fräsht ni har.. gillar verkligen så där öppna ytor.. säger jag med lätt avund..

Stackare med migrän.. hoppas du känner dig piggare nu och kan plugga igen

Varm kram
Ann-Catrin

Skomakartummen sa...

Ursh för migrän, det är inte roligt. På apoteket finns en spray som funkar hyfsat men är ganska dyr, kanske kan vara något? Öppen spis vore inte helt fel just nu. kram sari

Unknown sa...

Tack söta för din gulliga kommentar!! Får se hur länge jag får behålla mitt pyssel rum!! Vår minsting ska väl få ett eget rum lite längre fram...ti-hi..=)

Önskar dig en härlig vecka!! =)

kramar Malin

Millas hem sa...

Snyggt det blev i trappan, ljust och fräscht!

Kram Camilla