måndag 4 augusti 2008

Fynd som hittat till sovrummet..

Hej på er! Hoppas alla har det gott. Här regnar det idag och det är ganska kyligt, bara 15 grader. En ganska bra dag att mysa inne med andra ord! Jag fixade iordning lite i sovrummet nu på förmiddagen. Har också hunnit med att läsa några inlägg och en gammal Allt i Hemmet till kaffet.


Jag behöver städa, plugga och springa en runda idag, och ärligt talat känner jag inte för något av det. Är lite låg just nu. Har sådana perioder ibland då jag känner mig helt värdelös, som om inget jag gör är bra nog, åt varken mig själv eller någon annan. Känns som jag är snäll mot alla utom mot mig själv och som jag inte orkar någonting. Alla måsten och krav jag har på mig själv (och som andra har på mig) gör att jag till slut bara vill gräva ner mig. Jag drömmer mig bort till något annat, vill göra så mycket men det blir ingenting gjort. Känns som jag sitter fast.. i vanor, skola och en massa annat.



Kanske blev lite för personligt det här, förlåt, men jag var tvungen att ventilera mig lite. Hur är det med er? Är det någon mer som känner såhär emellanåt?



Nu nog om det. För ett tag sen köpte jag en liten hylla på Röda korsets butik på orten. Den kostade inte många kronor så jag kunde inte låta bli den (även om jag ärligt talat inte riktigt visste var jag skulle ha den, men säg INGET om det till sambon.. hihi..) Såg att det bjöds hej villt på en likadan på Tradera strax efter jag köpt den, så jag var inne på att sälja den, men nu tror jag att den hittat sin plats här i hemmet.


Såhär såg den ut innan:





Och såhär ser den ut nu:






Den fick hamna på skolbänken, som nu står i sovrummet. Den väntar liksom jag och alla andra mina möbler och saker på ett vackert gammalt hus, där den kan få sin rätta plats. Stolen har stått i mina föräldrars sommarstuga. Vi hade en hel grupp med stolar, bord och en pinnsoffa i samma serie. För ett par år sedan fick jag höra något hemskt. Pappa hade eldat upp bordet, soffan och ett par stolar! Jag fick skynda mig att roffa åt mig två av stolarna innan de också kastades på eldhögen. Har länge funderat på om de ska få bli vita.. Vad tycker ni? Kanske blir ett jobb i höst, flera saker står nu på kö för att bli målade.







Måste bara visa, när jag började blogga såg det ut såhär i samma hörna..





Jag tog bort spegeln från sovrummet. Enligt feng shui ska man vara försiktig med speglar just där. Man ska också vara försiktig med tv (fast det har vi än så länge), datorer, saker under sängen, bakom dörrar och på garderober, för starka röda färger och för tunga hyllor, lampor o.s.v. hängande över kroppen. Det är viktigt att sängen står i kraftposition (d.v.s. att man har stöd bakom ryggen och att man ser dörren, och att man inte ligger med huvudet i för kraftigt energi-drag mellan dörrar och fönster). Det viktigaste är att det är ett rum gjort för vila och avkoppling samt för passion och romantik. Där fick ni en liten oväntad lektion i Feng shui. Lite svårt att förklara, men om ni vill veta mer; gå in på Jennys hem och harmoni och klicka på Feng shui, hon skriver jättebra om ämnet. Jag kan också rekommendera Karen Kingstons bok Rensa i röran med feng shui och Agneta Nyholm Winqvists böcker.

Nedan; Ett vackert halsband med rosor.





Två hjärtformade smyckesskrin. Jag är speciellt förtjust i det högra, med alla sina vackra krusiduller.. =)





Några torkade rosenblad ströddes på hyllan för att ge njutning åt flera sinnen.





Tycker att det blev ganska bra, i de små lådorna ska smycken och andra småsaker få ligga.





Oj vilket långt inlägg det blev idag, hoppas ni inte har somnat!! Eller att det blev långtråkigt att läsa, säg till i så fall. Ni är alltid välkomna att maila mig om ni har frågor eller synpunkter, min mailadress står i vänsterspalten. Nu ska jag greja vidare lite tror jag. Ha det gott!
Kram /Anna ♥ ♥ ♥

14 kommentarer:

MiaMaria sa...

Hej Anna!

Fint du har gjort i hörna, och visst är det kul med gamla fynd som piffas upp så vackert!

HA´en toppen dag Anna!
MiaMaria

Tidsmästarinnan sa...

Hej du goa Anna,
hoppas du snart känner dig gladare - här kommer en bamsekram!
Jag känner absolut igen att det känns tungt ibland, man är så duktig på att lägga på sig själv en massa måsten... istället för att ta hand om sig själv lite bättre!

Åå vad fint du har fixat till det! Tur du hann rädda stolen!

Släng upp fötterna och strunta i joggingtur och städning, det hinns nog med en annan dag!
Må så gott - ta hand om dig!
Kram Susanne

Lilla huset på prärien sa...

Nej jag tycker nog det är befriande att läsa lite personligt bland all inredning mellanåt. Det är sådana bloggar jag faller för så för mig får du gärna fortsätta. Vilken söt liten hylla du köpt. Jag har också handlat på Tradera... budat hej vilt där faktiskt... lite för mycket hmm...

Måste nog köpa den där "rensa i röran" boken ;)

Kram Jenny

Grodmamman sa...

Jag gillar också de bloggar som är lite personliga ibland. Visst känner jag igen det där med att vara låg ibland.
Fint det blivit i hörnan!
Kram

lilla h sa...

Så fin din hylla blev, du gjorde rätt som bestämde dig för att behålla den! Och en sån tur att du hann rädda stolarna!!!!

Alla har vi väl våra dagar då det är mer eller mindre tungt... Inget att skämmas för, livet går ju upp och ner, det hör liksom till... Jag håller med "de föregående bloggarinnorna" - gillar bloggar som är lite personliga!

Sköt om dig! Kram Helena

hemma bäst sa...

himla så fint allt blir så fort det blir vitt!! kram jennie

Anonym sa...

kul med personliga bloggar tycker jag ,med som ofta skriver annat oxå än inredning,

Anonym sa...

glömde skriva namnet i förra inlägget

Graadskan sa...

Fint du har det och hyllan gjorde sig verkligen i vitt!

Hoppas du snart känner dig gladare och mer energisk! Trist att vara låg!

Styrkekramar i regnet från Camilla

Helena Dovier sa...

Inte är det lätt att alltid hålla ångan uppe... Snarare är det väl väldigt mänskligt att energin går upp och ner - det gär den för mig också. Jag är inte heller så kul att tas med när humöret har behagat rasa nedåt :-/. Då är det bra att bo med enbart en Justus Juvel som alltid tycker att matte är världsbäst :-).

Hyllan blev jättefin i vitt, och den gör sig ju toppenbra där på skolbänken. Känner SÅ igen det där med att vänta på att få saker och ting att komma till sin rätt i ett stort, gammalt och vackert hus!

Kram från Helena i ett just nu tokregnigt Göteborg

Millas hem sa...

Hej!
Hyllan blev superfin! Och du...jag låtsas också som om jag vet vad alla grejer skall placeras när jag "drar" hem dem!:)
Det är en av våra talanger!! Eller hur?!
Vilket hörnlyft det blev!
Kram Camilla

Kamomilla sa...

Tack för din söta hälsning hos mig!

Vad du har det fint i din hörna! Hyllan blev jättelyckad!

♥ Fyra årstider sa...

Här har jag aldrig varit. Såg duktig du är på att måla och vad fint det blir. Såg att du studerade, det gjorde jag med för ett halvår sedan. Blev klar lärare till jul.
Kram Lotta

Anonym sa...

Men åh gumman, vill inte du komma och pimpa mitt sovrum också??! Jag ser att du hade behövts hos mig just nu :-) Jättevacker hylla och söt stol. Jag tror inte jag hade målat den, ibland kan det vara kul att bryta av. Ljusgrönt är även perfekt i små pastellfärgade barnrum till sammans med lite ljusgult och ljusrosa... Som en karamelask :-) Ha en fin kväll! Kram kram!