fredag 8 februari 2008

Grårusk...


Idag är det grått och trist här på västgötaslätta med en dimma som gör att jag fick tända fönsterlamporna nu på morgonen för att se nåt över huvudtaget. Igår däremot var jag glad som en lärka på dan när vi på middagsrasten tog en promenad i solsken och 5-6 graders värme. Men sånt här väder passar väl bra för mitt löfte för idag, jag ska läsa, HELA dan (blir ofta svårt då man hellre läser inredningstidningar, tittar på bloggar, rensar bland papper som lagt sig på hög, ja man STÄDAR faktiskt hellre än tentaläser..).
Ovan ser ni lite bilder på mina loppisfynd jag gjorde härom dagen (utom två gamla strykjärn för dom har redan hamnat i förrådet). "Fynd" är det för övrigt bara jag som kallar dem innanför dessa väggar. När jag köpt dem fick de ligga kvar i bilen på dagen eftersom jag behövde hjälp med att bära in dem. När sambon kom hem ropade han inte hej som vanligt. Istället hörde jag en irriterad röst ropa; "Vad är det för gammal skolbänk som ligger i bagaget? Vad ska du ha den till!!!?".
Jag drog med honom upp för trappan och i köket ändrade han inställning lite, när han såg vad jag dukat upp till oss (se nedan). Men bara för en kort stund, han kunde inte riktigt släppa skolbänken. Jag hade, tyckte jag, världens bästa motargument. Jag sa "du kommer TACKA mig den dagen då vår framtida son/dotter har det såå mysigt på sitt rum, med en skolbänk att sitta och rita och skriva vid och kanske en gammal utdragssäng, lite mysiga nallar och böcker...". Han avbröt mig (med ett leende men ändå) med "våra barn kommer ju bli retade i skolan, ingen kommer vilja följa med hem och leka". Jaså? Det tror inte jag, jag kommer bli världens bästa bullmamma, som alla vill komma hem till för jag bakar bullar, gör egen saft, flätar hår, syr dockkläder och tar kort på dem när de klär ut sig i gamla kläder... (Man kan ju drömma eller hur?) Ha en bra dag allihop, och stanna gärna för att ge en liten kommentar. /anna

1 kommentar:

Designe sa...

Hej! Vilka fina fynd! Hittade dig hos jennyshemochharmoni! Jag blev så full i skratt åt det du skrev...min sambo är likadan..Gissa om jag får kämpa för mina gamla saker och möbler jag köper hem! Lycka till med skolbänken, det blir säkert jättefint! Kram :)