fredag 30 januari 2009

Utmaning och rop på hjälp..

Halloj!
Idag är det fredag och jag är ledig, alltså äntligen lite tid att greja när det är ljust, och att fotografera såklart.. hihi..
Jag har fått en utmaning av Lotten som löd;
att presentera något ur min inredning á la 2008 som jag är mest nöjd med...

och det är såklart att vi tog tag i gästrummet!



Nu ser det ut såhär därinne, efter tre ommöbleringar.. och jag är långt ifrån färdig.. nästan inget piff har kommit upp.. i soffan ligger två underbara nya saker som ska få komma upp men...


Här är skrivbordet och stolen vi hämtade i somras när vi var på Lustfyllt, det ska nog bli vitt snart.. men som jag skrivit tidigare har jag liiite svårt för att måla trärena möbler i bra skick..

nu till problemet.. Jag kan inte bestämma mig för möbleringen! Därför kommer inget upp på väggarna. Så nu ber jag er om hjälp. Jag målade lite snabbt upp gästrummet i paint så ni får se planlösningen. Alla fyrkanter är garderober och de små strecken representerar fönstren, ser ni? Ett fönster mellan garderoberna och ett rakt fram alltså. Klicka på bilden för att få den större.

nu funderrar jag på att ställa möblerna såhär istället. Soffan i övre högra hörnet (med bord och stolar) skänken direkt till höger och skrivbordet mellan garderoberna.. Problemet är bara att jag tycker inte skrivbordet kommer till sin rätt då.. Jag hade tänkt sätta upp hyllor över det. Men jag tror att jag måste göra såhär.. annars får jag nog sälja en möbel eller få in den någon annanstans i denna överbelamrade trea.. Så maila mig gärna om ni har några förslag! Jag vet att flera av er är duktiga på feng shui, och jag har givetvis detta i åtanke när jag möblerar.. men alla tips är naturligtvis välkomna! Min mailadress har ni i vänsterkanten..



Gardinerna blev jag iallafall nöjd med, det är fusk-hissgardiner.. och jag skäms nästan för att säga det till er som är så duktiga på att sy.. jag betalade för att få dem sydda till mig.. det kostade 600 kr.. bara för arbetet.. men jag och symaskinen är sådana ovänner att jag tror att det hade blivit dyrare om jag gjort det själv. Då hade nämligen både symaskinen och tyget gått sönder.. =)







Lite piff på skänken, kvinnan på fotografiet är min mormor som ung.. Visst är hon vacker!? Som ni ser har samlingen fattigmanssilver utökats med två pjäser, de köpte jag på bettys. Jag vill ha en stor svart spegel stående på skänken, hittade en på Bettys men sambon tyckte det var liite för mycket med 800 kr för en spegel.. så jag ska försöka hitta en på loppis eller auktion istället.




Jag har pysslat ihop lite inslagna tvålar också, här är två av dem.. de fina hjärtanen i fattigmanssilver köpte jag i Lidköping före jul. Till vänster ligger min samling gamla lakan med spets.





Japp, det var allt för idag, utmaningen skickar jag vidare till den som vill anta den!


Kram och trevlig helg! /Anna

16 kommentarer:

annashusidingtuna sa...

Jag kan heller inte bli sams med symaskinen, det räcker att jag sätter mig vid stolen som står framför så trasslar sig undertråden....
Men fina gardiner är det och fotot på din mormor är också så fint.
Kram Anna

Grodmamman sa...

Svårt det där med möblering när man är låst av garderober.
Gardinerna var jätte fina och bättre att köpa tjänsten än att bli tokig!:)
Sådana där hjärtan köpte jag också innan jul, de hänger i vårt vardagsrumsfönster just nu.
Kram

rosenskära sa...

Det är svårt när man vill så mycket, förstår nog vad du menar...

Jag tror på ditt eget förslag till möblering. Vore fint med ett runt bord vid soffan för att bryta allt det rektangulära. Jag hade nog behållt skrivbordet mörkt, det är vackert som det är!

Stor kram/Lena

Lilla huset på prärien sa...

Kul att möblera ett nytt rum! Det kommer säkert att ge sig så småningom, hur du vill ha möblerna. Håller med om att det inte är helt lättmöblerat. Själv har jag börjat önska att jag bodde på en herrgård och hade oändligt med plats...

Ha en skön lördag!

Kram Jenny

bykerstin o. butikblandannat sa...

Ja, du har verkligen gjort jättefint!
Själv är jag heller inte riktigt sams med symaskinen - fast jag går liksom och inbillar mig det när jag köper tyger. Tur att man har en sykunnig mamma...hehe
Läste det du skrev om träningen och det är ju en riktigt bra inställning! Att ta hand om sig själv och ha roligt. Började också träna nu i veckan, för första gången på väldigt länge, och det är nåt som jag aldrig borde ha slutat med för man mår ju så jäkla bra! Och man glömmer bort tid och rum och negativa tankar..

Jag skriver ut recepten så fort jag kommer hem igen till min receptpärm! :)
Kram Kerstin

tre nyanser av vitt sa...

Hej
Vad mycket fina bilder du visar. Det är svårt att möblera men man får flytta runt möblerna tills det känns bra. En kompis till mej hade dille på att möblera om ett tag så hennes man föreslog att de skulle sätta hjul på alla möbler för att det skulle underlätta för honom hi hi. Fint piff du visar.
Kram Marie

Skomakartummen sa...

Han och jag är verkligen inte vänner ibland kan han släppa till en raksömn... ja symaskinen alltså. Svårt med möblering men jag tyckte om soffan framför fönstret... för visst var det den bilden du menade? Kram sari

Isabelles moster sa...

hej hej.. kikar in och ser hur du har det....Jättefint!
Det där med möblering är svårt! Själv skulle jag kunna möblera om 100 ggr i veckan om det så vore men sambon brukar stoppa mig... he he .. Ha det bra Kram C

Stämningsfullt sa...

Hej!
Vilket fint rum!
kram.

Anonym sa...

Väldigt fint. Solen lyser in och pockar på förändring.

Lotta "EnVilsenLoppa" sa...

Vilket knepigt rum ;-)
Har du provat med soffan ner mot dörren och skrivbordet vid fönstret och skänken på höger om det alltså på samma vägg som sängen ....
Du ska inte skämmas för gardinerna , de är superfina och väl värda sina slantar !!!
Självklart ska du prova trycka kuddar , det var buslätt !
Lycka till med allt nu !
Kram/Lotta

Ann-Catrin sa...

Hej gumman!!

Vilket härligt rum.. men jag förstå att det är knepigt med möblering,,, du får flytta om och flytta om.. man måste nästan se det på plats för att känna om det är rätt!!

Största kramen till dig
Ann-catrin

Interiörboden sa...

Hej!

Jätte fint rum du har och jag håller med dig om att det kan vara väldigt svårt att möblera. Men jag tror att du hittar rätt till slut :)

Och jätte mycket fint du har i rummet, ska bli kul att få se när du är färdig :)

Ha en jätte bra kväll.
Kram Sandra

Tidsmästarinnan sa...

Halloj vännen!
haha, min symaskin började låta så hemskt konstigt när jag sydde nu i fredags, det var knappt så herrn i huset hörde TV:n fast jag satt i köket... hmmm, jag kanske får följa din väg nästa gång så det blir några gardiner alls!
Hur snygga som helst var de i alla fall.
En varm kram!

DRÖMHUSET sa...

Hejsan!
Jag som tänkte fråga om gardinerna om du hade sytt dom *fniss*
Scrollade och såg att så var inte fallet, superfina är dom!

Vill ha något liknande i sonens rum :-)

Kram Sofie

chokladblomma sa...

Ja, jag har inget bättre förslag på möblering, tyvärr. Tycker annars att ditt skrivbord är jättefint som det är, skulle inte måla det vitt faktiskt. Det ser ut att vara en snygg kontrast till det vita!
Vad hurtiga ni är! Här i min lilla by utanför Lidköping är det gympa 2(!) ggr i veckan... men jag går inte på en enda... kanske dags att skärpa sig?!?!
Ha det bra!
Kram