onsdag 18 december 2013

Att se det vackra i det enkla

Hej!
Hoppas ni mår bra. Jag är hemma med en ond höft igen, så här får vi se hur länge det går innan jag blir sjukskriven. Efter att ha jobbat igår kunde jag knappt ta mig fram. Men nog om det.
När det gäller julpynt tycker jag verkligen att uttrycket "less is more" passar mig. Jag pyntar gärna, men med enkla medel. Ett rött band runt en ljusstake gör väldigt mycket för helheten t.ex. I år pyntar jag med minigranar, hyacinter, några ljusslingor och några utvalda favoriter som alltid får komma fram. De röda porslinstomtarna har inte sett dagens ljus på många år.. ;) Jag köper inte nytt varje år utan använder oftast det jag har i gömmorna. Hur gör ni?
 


Lite vackra gamla handdukar med röda broderier på hög är ett fint pynt i sig tycker jag. Bara älskar de här gamla godbitarna och har samlat på mig ett gäng under årens lopp, samt fått några av svärmor. Förra året dukade jag med dem som underlägg. I år är det lite mindre rött här hemma så vi får se hur juldukningen kommer att se ut. Det kommer i alla fall bli fler runt bordet, då vi firar vartannat år med min familj på julafton och vartannat år med Christofers. Jag har ca 3 gånger så stor familj som honom. :) I år kommer båda familjer fira hos oss på kvällen och det ska bli roligt!

 Förra årets juldukning
 
 
Idag blev det lite blandade pics och tankar. Men ibland är det precis det bloggen är för mig, ett utrymme för ventilation och tankar inom inredning.
 
Önskar er en fin dag!
Kram /Anna

3 kommentarer:

Grodmamman sa...

Håller med dig, less is more!:)
Fint att duka med handdukarna! Här är vi också många vartannat år, så i år blir vi inte så många.
Hoppas det onda i höften snart går över.
Kram

Dagdrömmar och verklighet sa...

Nej, vad jobbigt att det blivit värre med höften.. =( Hoppas det släpper snart, kanske skönt att hinna jobba lite för den blir du ju hemma ett tag.

Jag gör som du med julsakerna, plockar upp det man har gömt undan i källaren, känns ibland som nytt för endel saker glömmer man ju att man har!

Fint med handdukarna!

Kram kram

Designe sa...

Så fint du gjort! Ja ibland räcker det så bra med det lilla! Jag tänker jämt att jag ska ha bara lite pynt men för att verkligen känna skillnaden mot i vanliga fall så åker det fram mer än jag tänkt ändå! :)
Tack snälla för den fina kommentaren om min keramik och Jennys foton! :)
Kram