fredag 4 april 2008

Glimtar och funderingar..

Då var det fredag igen.. Någon mer än jag som tycker att tiden går så fort att man inte hänger med? Nu har det redan gått ett kvartal på detta året! Jag tycker inte det var längesen det var nyårsafton.. Ja det gäller nog att ta vara på dagarna. Något som är skönt när tiden går fort är att det snart är vår och sommar.

Igår var vi och tittade på ett torp. I tolv graders värme gick vi bland snödroppar och gamla ekar och drömde oss bort. Eller ja, det var nog mest jag som drömde... =) Tomten blev ju inte fulare av det fina vädret! Det är mycket att fundera över nu kan jag säga. Vart vill vi bo, på landet eller i samhället? Det är ju både för- och nackdelar med båda alternativen. I samhället har vi nära till affär, skola, vänner o.s.v. På landet får vi däremot vara ifred, och slipper ha grannen intill som ser och hör allt vi gör. Men för isolerade är ju inte heller kul att vara. Och sen är det så mycket annat, förutom drömmar som spelar roll.. Har vi råd nu när jag läser? Har vi tid, ork och tålamod? Vill vi bygga nytt eller renovera ett gammalt hus? Ja, det är inte lätt.. Vi ska iallafall boka en tid med en bankman och se vad vi har att röra oss med. Sen kan vi börja fundera vidare..
Jag har plockat ihop lite pynt till mitt fat i fattigmanssilver, bl.a. min lilla flaska om ni kommer ihåg den? Lade även dit ett snörnystan och ett par ljus, voila!!Jag har hittat ett nytt flaskställ till mina gamla flaskor! Det fick vi med när vi köpte små snapsflaskor till midsommar.Det här gamla uthuset i vår trädgård ser man från köksfönstret. Inte så kul eller iordning som det ser ut nu, men ser ni de gamla dörrarna och fönstren? De skulle sitta fint i mitt framtida hem.. Kanske kan få köpa dem om hyresvärden ska riva det någon gång framöver? *hoppas*På min köksbänk bredvid spisen ser det ut såhär just nu. En del burkar och flaskor står i en korg i hörnet, framför den ser ni snapsen jag gjorde till påsk. Kaklet är inte min favorit, nu ser ni verkligen hur beige-rosa det är mot den vita väggen.. Har funderat på att köpa enfärgad kakeldekor men det har liksom inte blivit av..På andra sidan spisen.. Brukar ha ett par lökar liggande framme i min skål. Redskapsbyttan med kohuvudet på fick jag av min mamma när hon tröttnat på den. Tycker den ser så lantlig ut.

11 kommentarer:

My Lovely Things sa...

hej!!
vad fint du har dekorat i ditt kök!!

ja det är många beslut man ska fATTA!!
Hoppas att ni hittar ert dröm hem...
verkligen fina dörrar på uthuset...jag älskar gamla ödestugor och lador..vill bara gå in och sätta mig och fantisera...

ha en fin kväll..
kram anna

Tidsmästarinnan sa...

o vilka dörrar på det lilla huset, dom tycker jag abslout du ska försöka lägga vantarna på :-)
Många vackra ting i din blogg!
Jag känner igen mig så väl i allt funderande och drömmande, man har ju i stort sett redan flyttat in ibland när man går på visning någonstans, hihi.

Kram på dig och trevlig helg!
S

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

så mysigt du har det, fllt med härliga aker..kan tänka så fint ni får det i ert framtida hus!!
Men att gå o fundera , planera o drömma om sitt hus..det är lite av själva grejen med det...en mysig tid...minns när vi leta...var med o kola på ett antal hus på landet..skule absolut på så.....men rätt som det var byggde vi egert i stan! nu trivs vi kanon..men ett somsr torp vore ju inte fel!!uppväxt på landet om sommrarna i vår stuga...som vi tyvär inte har kvar...nåt jag ångrar!!!mycke fina minnen därifrån!!!

Vackert stilleben du gjort med fatet/flaskan o snöret!

TREVLIG HELG!!!

~~* W I T H ♥ L O V E *~~
Millan

~Anitas Ljuva Rum~ sa...

Så gulligt du har gjort!
Ja dom där fönstrerna och dörrarna skulle man verkligen vilja ha!!!

Fortsatt trevlig helg
Kram Anita

IKT i min vardag sa...

De där dörrarna är underbara, de måste du lägga beslag på om du får möjlighet!
Angående ditt kakel tycker jag att du ska kika in på bloggen bland kuddar och busiga barn, länken finns på min sida. Hon har MÅLAT sitt kakel med någon speciell färg och det blev SUPERBRA!

Ha en skön helg!

Kram

MiaMaria sa...

Hej!

Här har det pysslats och dekorerats vackert!

Och huset på gården ser ju så härligt ut...och dörrarna skulle jag bra gärna vilja ha...

Miamaria

På min gatan i stan sa...

Tack snälla du för din kommentar!:)

Fina bilder från köket ditt!

Ha en fin kväll...

Kram Martina

Designe sa...

Det låter underbart med det gamla torpet! Gillar även uthuset på din bakgård, charmigt och slitet och underbara fönster!
Kram :)

me and alice sa...

Vad spännande! Det är många beslut som ska tas... Hoppas det går bra på banken!
Vilka fina bilder du visar...
kram Susanne

Karin i Villa Grå sa...

Hallojsan!

Var du än bor kommer det att vara snyggt så det svider med ditt pynt och dina prylar!

Vilka ljuvliga fönster och dörrar ni har på ert uthus i trädgården! *gillar*

Kram!

Karin

www.nestorforlag.se sa...

oj, vilket vackert hus, det skulle man verkligen vilja sätta renoveringshändarna i....