onsdag 21 april 2010

Gräddvita skönheter

Hello!
Hoppas allt är bra med er! Det var många som skrev om sambons matlagning i förra inlägget och jag måste förtydliga en sak; han brukar inte laga så mycket mat, iallafall inte speciellt ofta. Men däremot skulle han nog gärna vilja bli bättre på det, därav inköpen. Eftersom han jagar har han dessutom förmånen att få hem kött relativt ofta. På nyår gjorde t.ex. jag och sambon rådjurssadel och tjälknöl till huvudrätt. Andra gånger har vi lämnat in rådjursbaklår för rökning i en charkbutik. En gång gjorde sambon älgbiffar på grönsaksbädd till våra gäster. Allt detta har varit mycket uppskattat, och jag tror ni fattar varför Morberg är den stora idolen, han jagar ju också.. *fniss* Min idol när det gäller matlagning är ju Leila, och hennes program däremot är tydligen inte alls lika roliga att se som Morbergs.. hihi.

Nog pratat om det. Idag ska ni få se några nya godingar.. i vitt.. =) Jag börjar fota en bit ifrån, en hörna i tv-delen i vardagsrummet...

Där samsas de nya fynden tillsammans med ett gammalt fynd, terrinen..


Till vänster ligger fyndet från helgens utflykt, ett etui med fack för bokstäver.. och vid det här laget vet ni väl hur mycket jag gillar bokstäver och gärna gamla sådana.. =) Till höger ser ni gårdagens fynd, en skål i gräddvitt porslin från rörstrand.

Framsidan på etuiet. Uppe i högra hörnet kan man om man tittar noga urskilja ett namn, Rut. En liten Rut har förmodligen använt detta i skolan någongång för längesen.. Någon som har någon uppgift om när sådana här användes? I facken inuti finns också några mått, och där står 1 öre, 2 öre, 5 öre, 10 öre och 25 öre med.. så det är ju inte dagsfärskt om man säger så! ;)

För ett tag sen fyndade jag flera sådana här, jag fick veta på loppisen att det var gamla barnkragar, troligtvis från 20-30 talet. Jag vet egentligen inte vad jag ska ha dem till, men jag tyckte de var så söta..
Ett hamnade runt ett av mina påskägg jag pyntade. Klicka HÄR om ni är nyfikna på att se dem.

Resten av barnkragarna. Igår fick också några meter gammal gräddvit spets följa med hem.

Vitt är grejen! ;)

Kramis /Anna

16 kommentarer:

Photo by Maria sa...

Vilket häftigt etui med bokstäver.. Kul med udda saker..

Kram Mia

tre nyanser av vitt sa...

Eller hur...vitt är grejen! Vad kul att hitta gamla skolgrejer...jag tycker om bokstäver oxå o så är jag ju svensklärare.
Ha de gott kram Marie

Grodmamman sa...

Fina saker du hittat!
Kul att måla om i köket också! Du var ju inte så förtjust över de gula väggarna!;) Här har vi pratat med rörmokaren idag och beställt bänkskivor och diskbänk. Det var ju "bara" fyra veckors leveranstid på detta!:)
Kram

Tidsmästarinnan sa...

Hej Annavännen!
Men ooo vilka fynd du gör, bokstäverna var ju helt underbara med lilla namnet och allt...
Och vad gott det lät med rökt kött. Jag är uppväxt med mycket älg och vilt, men nu blir det väldigt sällan så man uppskattar det ju helt klart mer nu :-)
Kram på dig!
Susanne

Kamomilla sa...

Härliga saker, för att inte tala om det där underbara lilla bordet! Härlig patina på det!

Stina sa...

Så mycket fint du visar.:-)
Stina

Jenny sa...

Hej Anna!
Vilket fint gammalt etui för bokstäver, har aldrig sett något liknande!

Ha en trevlig helg:)

Kram Jenny

Lilla huset på prärien sa...

hej söta anna!

tack för dina gulliga kommentarer. jag är ingen bra bloggvän för tillfället för det finns ingen tid över för bloggande känns det som. ville dock kika in och lämna ett litet livsbevis från mig :)

hoppas allt är bra!?

kram jenny

Photo by Maria sa...

Hej!!
Svarar på din fråga här..
Jag jobbar ju 100% natt och var åttonde helg jobbar jag 4 nätter på raken.. Det har blivit så för att vi bara är två som delar på nattjobbet och vi har valt att jobba två helger på raken var åttonde vecka och då ledig två på raken var åttonde.. Många nätter blir det men det är det värt för att få vara ledig två helger på raken ibland..

Kram Mia

MiaMaria sa...

Hejsan!

Vilka fynd!
Vitt är grejen!

HA en bra söndag!
MiaMaria

Unknown sa...

Tittar in och önskar dig en fin söndag! Kram

Hanna sa...

Så mycket fint.
ha en bra vecka!
Kram
Hanna

Jennyshemochharmoni sa...

Vilka fina fynd Anna! Vilken lycka :) Nu är loppissäsongen igång :) Ha en riktigt underbar vecka! Stor KRAM

STENLYCKA sa...

Vill bara titta in och säga hej och en kram. Har inte glömt av dig men nu är det andra som vill ha min uppmärksamhet som t.ex. pionen, dillen, rosorna och en och annan maskros, dessa tar faktisk all min fritid.
Ha det bra Anna!
Med risk att du blir lite jordig så ger jag dig en stor kram Raina

Designe sa...

Oj så fint etui! Bokstäverna ser ju precis ut som mina fast mina fanns ien papplåda med fack för bokstäverna! Vilket fint bord oxå!
Ha en fin vecka! Kram :)

Huset vid ån sa...

Mums, Vad hungrig jag blev när jag läste om era middagar. Här hemma finns det också en jägare, så man blir lite bortskämd med kött....Och den stora idolen är Per Morberg också. Men jag gillar honom också för det är inga krusiduller, raka puckar! Fniss....Vad mycket fint du visar, terrinen var jättefin! Ha en skön vårdag! Kram Therese