lördag 26 december 2009

Fotomodell!

Hej alla!
Hoppas ni haft en bra jul än så länge.. Nu är den snart över.. Vi har haft det lugnt och skönt. Julafton firades först hos sambons moster, sedan hos mina föräldrar och sist på midnattsmässa. Det var så vackert! Igår gick vi en promenad.. på kvällen skulle vi åkt till ett par kompisar på festligheter men jag fick så fruktansvärt ont i huvudet (igen) så vi stannade hemma.
Idag vaknade jag till ett snötäckt landskap igen! Igår började snön regna bort men det vände visst. Lurigt bara när man ska ut och åka när det har töat och sen fryst på igen.. Kör försiktigt! Idag tänkte jag att jag skulle visa vår variant på julkort iår. Jag tänkte inte skicka några alls, men jag blev så inspirerad av Helena, så jag skickade ett i mail-variant. Jag är inte hälften så duktig fotograf, men det var mest på skoj- så jag tänkte att ni måste ju få se det ni med.. ;)

Hihi, visst är han för söt? Satte sig perfekt framför brasan och poserade när han visste att ett mumsigt ben väntade.. ;) Nu ser ni också en ny sak- den fina vedkorgen till vänster- den fick Christofer på sin födelsedag.
Idag ska jag till min farfar på lite jul-lunch. Sambon är på jakt så han får komma senare. Det är hans tradition, nästan viktigare än julgran och allt.. :)
Ha en fortsatt god helg!
Kram /Anna

tisdag 22 december 2009

Granen står så...

...grön, vit och silvrig och grann i stugan...

Iår blev det en ny garderob för granen, det behöver ju vara glittriga saker när det är en Kungsgran och allt.. ;) Här är några av nyinköpen som gjorts (på butiken Smått och Gott i Grästorp);





Resten av kläderna köpte vi på Ikea, lite vit "snö", en kulkedja i silver och några silvriga kulor..
Foten står i en zinkbalja jag köpte för ett bra tag sen på en loppis.

Jag är nöjd!
Det här är det närmaste julkänsla vi får här hemma. Jag har knappt hunnit pynta, än mindre städa.. och inte kommer jag hinna så mycket mer heller. Inatt och imorgon kväll ska jag nämligen rycka in och jobba- det blir bara till att försöka sova några timmar innan jag behöver åka igen, så jag kommer väl vara helt slut på julafton.. men det ska bli roligt! Sen är jag ledig till den 4:e januari så jag ska verkligen inte klaga.. ;)
GOD JUL
önskar jag er alla!!
Kram /Anna
PS. Kommer ni ihåg de HÄR möblerna? Vi har nog bestämt oss för att sälja dem. Är det någon som är intresserad- maila mig på annasskattkammare@hotmail.com och ge ett bud.

torsdag 17 december 2009

Snabbvisning!

Hej!

Jag gör ett snabbt inlägg idag, jag ska snart åka på praktik. Gör de sista dagarna nu, sen ska jag skriva tenta innan det är lite jul-ledigt.. =) Hade tänkt ha tentan klar imorgon men den planeringen sprack, eftersom jag råkade ut för en sprängande huvudvärk i veckan som inte ville ge med sig på flera dagar. Jag har därför inte orkat med vare sig tenta eller något pyntande.

Jag tänkte att ni kanske vill se några glimtar ur hemmet efter lite förändringar som gjorts sen jag visade dessa rummen sist.

I hallen har nu den vackra spegeln fått komma upp. Jag tänkte ha en byrå under, men jag tyckte bättre om det här alternativet efter lite ommöbleringar.. imorgon kanske det har ändrat sig! ;) I en gammal resväska har jag lagt en grangirlang med ljusslinga i, den ger ett fint ljus på kvällarna. På väggen jämte har en knoppbräda fått komma upp, ni ser den i spegeln om ni tittar noga. Något annat som kom med är kartongen sen vi köpte teven som står i rummet intill.. hihi.. det bjuder jag på.

Här är vi i nytapetserade och inredda tv-rummet. Det var här de två vita sofforna stod innan. Nu har vi bara en, den andra får stå i övre vardagsrummet tills vi har bestämt oss. Jag ska få ett par gamla fåtöljer av mina föräldrar som jag tror kan passa bra här. En hissgardin ska sys och matta ska inhandlas så det är lite pyssel kvar. Ser ni det fina bordet? Det är gissningsvis från slutet av 1900-talet.. hihi.. det ska målas. Ser ni något annat som är nytt?

Min nya kristallkrona i antik stil. Här fotade jag mot den andra väggen där teven står, så ni ser tapeten vi valde här. En fondvägg, men lite lagom färgstark för vår smak. =)

Ha ett fint slut på veckan alla goa, tack för att ni kikar in här!
Kram /Anna

söndag 13 december 2009

Det lilla pynt jag har...

..det ska få visas här!







Hej!
Då var det lucia, och bara 11 dagar kvar till julafton.. Har ni köpt alla julklappar? Jag kan upplysa er om att jag inte köpt en enda än, men å andra sidan har jag inte så många att köpa eftersom vi bestämt mellan syskonen att vi lottar iår, det minskar antalet avsevärt. Jag har ju fyra syskon, varav två av dem har respektive, så det blir några att köpa till annars.. =)
Vi har köpt en julklapp till oss själva däremot, nämligen en tv. En platt variant.. Hur mycket jag än var emot det så blev jag övertalad till slut. Den är iallafall snyggare än den tjocka widescreen som vi hade innan.. =)

Ja idag visar jag iallafall det lilla lusse-pynt jag åstadkommit i veckan, nämligen ett litet lucialinne på hängaren i sovrummet, en minigran på det gamla slagbordet och den lilla stjärngossen. Den fick min sambo som nyfödd av sin mormor. Klicka på bilderna om ni vill se dem i större format.

Ha en skön lucia och tredje advent!
Kram /Anna

fredag 11 december 2009

Önskelista...

Det här står överst just nu!


Jag önskar mig verkligen detta just nu; sol, ett par minusgrader och snö.. snö som ligger kvar, kyla som biter lite i kinderna när man går ut.. Nu är det bara grått grått grått och ruggigt. Mörkret har gjort mig så trött! Idag är jag äntligen helt ledig, efter 8 dagar som varit uppbokade av praktik, städning och röjning inför sambons födelsedag, kalas, skola och tjänster åt min mamma. Det har gjort mig osynlig här. Jag har inte ens hunnit kika in till alla bloggar jag brukar besöka! Så ni får ursäkta alla goa, men jag kommer igen! =)

Trevlig helg!
Kram Anna

torsdag 3 december 2009

Vintermorgon...

Hej!
Idag uppenbarade sig en sån härlig röd himmel när solen gick upp så jag var tvungen att knäppa några kort.. Tyvärr kom jag inte på det förrän färgen hade mattats ner lite- tidigare var det häftiga kontraster med den lite mörka himlen och den knallröda färgen.. Det här är iallafall från vårt sovrumsfönster!

Målaren är inne på sin sista dag nu och oj vad dte har hänt grejer! Nu ska vi bara komma iordning- men det är ju det som är roligt! Det hade säkert gått ganska fort också, om det inte hade varit för praktiken.. som ska göras hela helgen...
Trots röran som råder försöker jag att få det lite juligt.. Sambon är dock tveksam till allt mitt pysslande och röjande- som äger rum överallt samtidigt.. Härom kvällen skulle han åka och träna...
Jag: Kan du inte stanna hemma- vi kan ju åka på bio eller göra något annat mysigt- det är faktiskt enda kvällen vi kan göra något ihop denna veckan..

Han: Och vad är det imorgon?
Jag: Jag ska på tjejkväll *ler*
Han: *Höjer på ögonbrynen*
och så skrattar vi båda åt mina prioriteringar
Han: Om du inte har något att göra kan du väl röja upp lite bland dina inventeringar du håller på med här på köksbänkarna- man får ju inte plats med en smörgås ens!


Här på mitt lilla bord är typ enda platsen jag har att ställa mina färdiga arrangemang just nu- där har detta otroligt avancerade pyssel hamnat. Behövs typ en instruktionsbok.. fniss.. iallafall för mig- som inte kan knyta rosetter.. hahaha.. men till slut blev jag ganska nöjd.



Vad är det här då? Kommer ni ihåg att jag nämnde att jag köpt något fint och gav ledtråden kyrkfönster? Här är en glimt av vad det kan vara.. den ska få komma upp snart snart.. =)

Nu ska jag gå och leta reda på ett par vantar- här är så kallt! Kan bero på att vi tagit bort några element nu när vi tapetserar.. 17,5 grader- det är ingen höjdar-värme direkt.. Men visst är det konstigt- på sommaren går vi i kortärmat när det är lika varmt. NU sitter jag med både fleecetröja och innetofflor, ja inte bara det alltså.. ;)
Kram på er alla från en blåfrusen..