söndag 7 juni 2009

Kökspiff

Hej hopp!
Hoppas ni har det gott. Jag har haft en helg, den första på flera månader, som varit helt oplanerad, och jag kan inte med ord förklara hur skönt det varit! Vi pratade först om att åka till Danmark i helgen, jag och Christofer, men efter mycket velande fram och tillbaka kom vi fram till att vänta med det. Istället blev det en utflykt med våra vänner Petter och Malin igår, vi fikade på Skogshyddan i stan och var sedan i Storeberg utanför Lidköping, de har ett café och en antikhandel där, i en gammal lada på en stor gammal gård belägen vid Vänerns strand, låter det fint? Det var det. Jag fick tag på en jättefin gammal stol. Sambon köpte två tidskrifter om jakt från 1923. När vi kom hem delade vi på oss, killarna ägnade sig åt fotbollsaktiviteter medan jag och Malin åkte till den största antikladan häromkring. Där fyndade jag en gammal fraktlåda och en burk. Men det visar jag en annan dag. Idag tänkte jag dela med mig av ett tips för att piffa upp sina trista burkar.

Ta bara en svartvit tygremsa och knyt fast dem med vanligt presentsnöre. Mycket snyggare! =) Jag hade kvar mina remsor efter att jag sydde gardinkapporna till köket, men stuvbitar brukar annars gå att fynda billigt i tygaffären.

Såhär ser det ut nu i köksfönstret! Pelargonerna jag sådde förra året har nu växt upp och börjat blomma, röda blev de visst! =) Dock har de blivit väldigt långa och rangliga, någon som har något tips för att undvika det? Även blommornas stjälkar har blivit hur långa som helst, beror det på att jag vattnar för mycket? Pelargoner ska torka ut mellan vattningarna har jag läst, men jag kanske häller på för mycket vatten så de skjuter iväg för mycket..

Sådana här skönheter har jag på köksbordet nu. Igår såg jag att en del pionknoppar hängde ner på gräsmattan, så jag tog in ett par stycken.

Den här var en knopp igår eftermiddag, nu ser den ut såhär. Vacker eller hur?
Köket känns härligt piffat nu när jag dessutom diskat och rensat bort en massa saker som stod på bänkarna, de packades ner i en låda- vi flyttar ju om tre veckor(!) men helst skulle jag vilja flytta imorgon. Jag är så sugen på att börja greja så jag nästan spricker!
Nu ska jag och sambon gå en promenad med Frasse. Regnet hänger i luften, men vad är det de säger? "Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder" Så nu tar vi på oss regnjackan och går ut och njuter av sommarregnet! =)

Kram Anna ♥

8 kommentarer:

Titti sa...

Hej
Vilken mysig dag ni verkar ha haft. Saknar Skogshyddan i Lidköping.Är ju jättemysigt där.
Ha en fortsatt skön söndag.Kram Titti

Domus Dulcis Domus sa...

Jisses, ska ni flytta så snart.... vad roligt!
Då förstår jag att det är dags att börja packa.
Kram Ulrika

Grodmamman sa...

Vad kul att snart få flytta!:) Antar att semestern kommer att gå åt till att packa och flytta?!?
Min svägerska har varit på antikladan i Lilla Edet och tyckte om den. Vi funderar på att ta en tur i sommar och besöka en massa fina butiker och loppisar!
Kram

tre nyanser av vitt sa...

Hej
Fint piff och bra ide med burkarna. Vad mysigt du/ni verkar ha haft det i helgen. Underbar pionknopp.
Kram Marie

Tidsmästarinnan sa...

Hej hej goaste Anna,
vilken härlig helg ni har haft! Tack för roliga antiktips!
Och pioner är ju helt underbara, jag går och funderar på vart jag kunde få plats med ett par på vår lilla tomt!
Godnatt och kram!
Susanne

Titti sa...

Hejhej! trådrullarn är hela & .....fina som de kan vara:-) Jag har mailat dig på den adress du har här i bloggen. Kram Titti

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

Hallå anna!!! Längesen nu;)Tillbaks med en nyblogg efter 1 års uppehåll...hjärtligt välkommen in!!!
Japp skogshyddan är bara fööör mysigt, fast nog charmigare förr!!själv vae jag o fika på terassen idag...med mysigt;) Kram millan

Karin Krut sa...

Jaa eftersom sommaren inte visat sig från sin allra bästa sida än så är det väl regnet man har att njuta av ;)
Dagen i antikladorna verkade jättemysig. Det är härligt när man kan fynda lite ibland.
Ha en skön dag
Kram Karin