måndag 1 juni 2009

Fullspeckad helg över..

Hej!
Hoppas ni haft en trevlig helg. Vi har bistått med diverse tjänster åt familjen; flytthjälp åt bror med sambo hela lördagen och målarhjälp åt mor och far i stugan på söndagen. När stugan köptes för 14 år sedan fanns ingen dusch eller vanlig toalett (endast en mulltoa), golven var målade i rött, brunt och mörkgrönt, träpanel täckte väggarna i vardagsrum medan de andra rummen hade tapeter i diverse vackra 70-talsfärger med tillhörande mönster.. Som det såg ut!! Idag finns en nyinsatt toalett med dusch och förra året byggdes stugan ut och köket renoverades. Panel på ytterväggar samt alla fönster är bytta och målning pågår.. Idag visar jag några mörka och suddiga bilder inifrån stugan.. tyvärr, mobilkameran är inte den bästa inomhus.

Soffhörnan i vardagsrummet. Innan satt ett fönster med massa färger i på väggen, förra året byttes det ut.. oj så mycket bättre det blev! Altanen håller på att renoveras utanför och där sitter min bror och hans tjej i solen. I bakgrunden ser ni gäststugan.

Utbyggnaden med matplatsen.. Jag står i köksdelen och fotar. Här har man fin utsikt och gott om plats att äta eller spela kort även när man är många!

Köksdelen som renoverades förra året. Min mamma är mycket för modern inredning, gärna i svart, vitt och beige, och med gamla loppisfynd som detaljer..


Här ser ni min Mors-dag gåva.

Efter målning och lunch i form av gravad lax med potatis och hovmästarsås på altanen åkte vi ner till vattnet och tog premiärdoppet! =) Kallt men otroligt skönt.
Vilket underbart väder vi har!
Nu ska jag lägga mig ner en stund, nacken säger ifrån efter helgens jobb..
Kram på er!
Anna

10 kommentarer:

Domus Dulcis Domus sa...

Härligt med en sådan plats att åka till och "koppla av" på. Kanske inte var det ni gjorde nu men säkerligen många andra gånger. Det vore något! Varma hälsningar Ulrika

Grodmamman sa...

Vad fint det var i stugan! Gillade verkligen köket!:) När vi gör om vårt kök så kommer det också att bli i vitt med svarta bänkskivor!
Hoppas att nacken känns bättre.
Kram

rosenskära sa...

Vilken fin stuga att ladda batterierna i!

Kram/Lena

My Lovely Things sa...

vilken härlig helg du haft..
så mysigt i stugan..
Kram anna

Lilla huset på prärien sa...

Guuud så fint hon har det! Och visst ser det lite lantligt ut i köket med de där luckorna och det vackra kaklet?! Det tycker jag nog. Själv är jag ju ett fan av att blanda olika stilar :) Så härligt att få åka dit ibland och hälsa på!

Kram Jenny

Anna sa...

Hej Anna!

Vilken härlig stuga! Jag gillar verkligen din mammas fina kök! Jättesnyggt med svart och vitt!

Du undrade var jag köpt mina caféutemöbler! De har jag köpt på Jysk. De var bruna men jag har målat dem vita!

Ha en härlig dag!

Kram
:)Anna

Lilla Blanka sa...

Hej Anna!

Vad mysigt att ha en stuga att åka till sådär!Den ser jättemysig ut! Hihi kan tänka mig att den såg annorlunda ut i 70-tals-stuk =)

Kram
Mia

Ps flaggorna är tyg jag rivit till och sedan stämplat på. Texten på väggen har jag skrivit för hand, fast brädan var inte uppsatt då utan jag kunde skriva när den låg på bordet, och jag behövde inte stå och vingla på en pall eller så hihi

tre nyanser av vitt sa...

Hej
Härligt med en torpstuga. Min mor och far hade en oxå tidigare som de rustade från grunden. Den låg vid Vättern. De sålde den och köpte ett permanent ställe vid Vättern istället. Saknar vårt lilla torp ibland, det var litet, trångt och mysigt.
Kram Marie

Linneagården sa...

Hej Anna & vad mysigt ni/familjen har ordnat där!
Snyggt kök!
Ja, man har en del att göra i dessa skol/konfirmation/student tider osv. Men jag hoppas du får en lugn & trevlig helg med mycket sol.

Kram /madelene

lottens vita och gröna sa...

oh vilket ställe alltså, sååå mysig stuga! och doppat er, sååå modigt, är ju själv den värsta av badkrukor, hihi!

ha det gott, denna helg blir nog ingen badsugen...

varmkram lotten