tisdag 29 april 2008

Hej då! *vinkar*


Ja då var det äntligen dags! "vad är det nu" tänker ni. Jo, jag ska åka till Rom över helgen! Min sambos pappa har fyllt jämna år och bjuder därför med sig sina båda söner och mig till den mäktiga huvudstaden för några dagars kulturella äventyr och trevligt umgänge. Jag hoppas även på en rejäl dos med shopping.. Jag tänker iallafall smyga runt och drömma runt de lyxiga butikerna och kika på de dyra märkena, men jag tror inte min plånbok låter mig ens gå in i någon butik med namnet Dolce & Gabbana, Prada eller liknande.. Då skulle den nog få stroke!


Ja, nu kanske jag borde börja packa, eller? Njae, jag hinner nog titta runt hos er lite.. och så måste jag deklarera, och betala räkningar, duscha (jag kom precis hem efter ett lopp på 5 km så jag är lite småsvettig..) och vad i hela fridens namn ska man ha med sig?? Jag har en tendens att tro att jag kommer använda hela min garderob när jag åker bort! Jag försöker vara sträng mot mig själv och rensa bort hälften efter jag packat "klart". Ändå blir det alltid så att jag kommer hem med hälften av kläderna oanvända! Hur lyckas man?


Ja då återstår bara att önska er en trevlig Valborg, första maj, kristi flygare (och allt vad det nu är de närmaste dagarna)!
Kramar till er alla! Och ett stort tack för alla lyckönskningar till tentan och goa kommentarer om min gungstol och örngottet!
///Anna

fredag 25 april 2008

Nytt kärt tradera-fynd

Jag har fyndat ett gammalt vackert örngott på tradera. 20 kr plus frakt fick jag ge för det, jag tyckte det var jättefint..

Det fick plats i en av mina käraste ägodelar, som jag visat förut, min gamlamormors gungstol..



Jag tycker den är så vacker som den är, fint naturligt sliten genom åren.. tur att den redan var vit när jag fick den för jag har inte hjärta att måla den..



Det bästa med örngottet var att det hade mina initialer! AL..



Då var det fredag igen mina vänner! Känns som man inte säger något annat här på bloggen, för tiden rullar på så fort.. I helgen ska jag ha tenta.. pust.. och jag är INTE förberedd. Så är det ibland, man orkar inte riktigt hålla ångan uppe vissa perider, inte jag iallafall. Vissa stunder känns det bara motigt och jobbigt, fast man inte vet varför.. Sen blir det bra igen.. och det är väl så livet är, upp och ner.. då är det tur man har nära och kära som bryr sig om en..
Sen ska jag också hinna med att måla lite inköp som ni ska få se när de är klara, gå ut och dansa och tvätta, packa och förbereda, för nästa vecka åker jag bort i några dagar! Men vi ses innan dess hoppas jag.
Ha en toppen helg allihop! Hoppas vi får njuta av vackert väder denna helgen också!

Kram /Anna

onsdag 23 april 2008

Lysande presenter!!

Hej blogg-vänner!!
Det vackra vår-vädret har hållt i sig här! Klarblå himmel och 15 grader.. kan inte bli bättre. Har varit ute och gått och joggat i veckan, idag blev det 6 km gång i raskt tempo med mamsen. Sen fikade vi på altanen på min nybakta banan-kaka. mums. Innan jag åkte hem fick jag en present! Hjälpte mina föräldrar för ett par veckor sen och som tack så fick jag den här ljuslyktan från Orrefors!
Blir så vackert sken genom glaset..
Sen för några veckor sen köpte jag en present till mig själv, gissa vad det kan vara bland alla saker på skänken...
En glasklocka!!
Har önskat mig en sen jag öppnade dörren och tog ett steg in i blogg-världen! Nu beställde jag äntligen en av Englamaria nätbutik.
I den fick ett par prydnadskulor och ett kort på min mamma som liten plats..
Nu ska jag läsa lite om sjukdomar innan jag somnar! Ha det så gott allihop, tack för att ni kikar in här.. Kramar /Anna

söndag 20 april 2008

Picknick-time

Vilket härligt väder vi har njutit av i några dagar nu! 10-12 grader och strålande sol varje dag. I helgen har jag både hunnit med picknick, grillning, plugg, utekväll samt en konfirmation som avslutning på helgen. Nu väntar mys i soffan ikväll efter ett par intensiva dagar.





I fredags gick vi en promenad till en äng som ligger i närheten. Det är en gammal ekhage och på våren brukar det vara fullt med vitsippor bland ekarna. Nu var det inte så många som slått ut men några hittade jag allt med min kameralins.. hihi. Vi var fem tjejer, inklusive en liten tjej på ett och ett halvt, som fikade, pratade och hade trevligt.

Hoppas alla haft en trevlig helg!
Kram /Anna

PS. Tack alla rara söta som lämnar så goa kommentarer efter er, jag blir såå glad! Hinner inte alltid svara på alla men jag brukar kika in tillbaka och lämna kommentarer på nya inlägg..

fredag 18 april 2008

Klädhängare.. eller??

Nu har vi (läs sambon) äntligen fått upp klädhängaren i sovrummet. Vann den för flera veckor sen på Tradera men den kom aldrig. Först tänkte jag (hemska tanke) att jag blivit LURAD. Skickade ett mail till säljaren och jag hade inte behövt oroa mig, hon skrev tillbaka och skickade till slut en ny.. Så nu är den äntligen uppe på sin plats.

Sambon lät för en gångs skull positiv när jag visade upp mitt fynd och efter ett tag förstod jag varför.. Han sa; Ja men den här var ju PRAKTISK, den kan vi ju hänga kläder på! Jag tittade förskräckt på honom och svarade; Nej, där ska inte hänga en massa kläder!

Då fick jag den där blicken igen (ja en del av er kanske vet vilken blick jag menar) och ett långt puuuust. Där försvann hans nya sympatier för mina inköp. Grejen är att vi HAR ju en stol i sovrummet för att lägga kläderna på när vi ska gå och lägga oss, och det BRUKAR ligga ganska MYCKET kläder på den.. Men visst, om stolen ramlar ihop av TYNGDEN så kanske vi kan använda hängaren, men bara KANSKE.. =)





Nej, nu ska jag ut i solen och röra på mig lite, jag och ett par kompisar kanske ska gå till en närliggande äng och ha vårens första pickninck sen! Kanske tar lite bilder därifrån.
Ha en trevlig fredag! Kram /Anna

tisdag 15 april 2008

Vit eller beige?

Hmm.. jag exprimenterar lite och har ändrat mall till vit som ni kanske märkt.. =) Har ändrat fram och tillbaka flera gånger sen jag började blogga.. men nu slog det mig när jag lade ut bilder i förra inlägget att färgerna kommer mer till sin rätt med vit bakgrund.. Och sen blir det en fin liten ram runt bilderna med denna mallen, ser lite trevligare ut tycker jag..

Vad tycker ni? Är jag vit eller beige? =)

♥ Anna ♥

Tisdagstema- himmel

Tänk vad himlen har lockat till fotografering genom åren, speciellt solnedgångar..



men också en klarblå himmel kan vara vackert..



och när den molntäckta himlen gör att det känns mörkt och ruggigt får man pigga upp med ett tänt ljus.. Igår kväll lyste detta ljuset för Engla och hennes familj. När något så brutalt händer blir man påmind om att man ska vara glad för vad man har och inte ta allting för givet..



Tisdagstemat hittar du här.

Ta hand om er allihop! Kramar /Anna

måndag 14 april 2008

Tantvarning!

I helgen har jag varit på PRO-möte. Ja det är sant. I lördags tog jag på mig min finaste klänning, knästrumpor, pärlhalsband, shaletten och några kvarglömda spolar i håret.. Hihi, två kompisar hade fyllt 25 och ställde till med fest med PRO-tema! Det var jättekul att se alla utklädda till gummor och farbröder med käppar, rolatorer och allt som hör till! Så nu ska ni få se ett stiligt par!
Och här har ni mig i helfigur..
Hihi, ja nu har ni sett mig, och i mitt bästa jag dessutom!
Nej nu måste jag sätta mig med böckerna. Vi ses snart igen! Kram /Anna

torsdag 10 april 2008

Mer föräldrahem..

Här kommer lite fler bilder från min mamma och pappas hem.


Lite detaljer från vardagsrummet..
Och hallen.. Tavlan har min farmor målat. Hon dog i cancer alldeles för tidigt. Det är roligt att ha minnen av henne kvar..

Sovrummet.. Kort på alla fem barn står över sängen. Detta är jag.. En riktig liten rulta!

En bricka med pynt på köksbordet.
Som jag nämnt tidigare har mina föräldrar, till skillnad från mig blivit förtjusta i raka ekmöbler som är modernt nu, men de blandar gammalt och nytt, olika färger och stilar. Och på ett sätt är det ju detta som gör just deras hem till det det är. Jag som läser en del om feng shui kanske inte skulle val en röd tapet i sovrummet t.ex. men alla får ju göra som de vill. Man måste trivas själv. Det är det som är grejen. Mina föräldrar håller just nu på att renovera sin sommarstuga på västkusten, de har byggt ut lite för att få mer plats till kök och sittplatser. Det ska jag visa när det är klart.
Nu ska jag plugga. Hoppas ni har en bra dag alla goa människor, bloggare som icke-bloggare! Kram /Anna
Ps. tack för alla fina kommentarer jag får och för att ni kikar in hos mig.. =)

tisdag 8 april 2008

I mitt föräldrahem

Halloj!
Jag har precis gjort en god gärning. Blev blodgivare i höstas och idag var det andra gången jag var inne och gav. Tycker det är lite obehagligt att bli stucken, men jag tänker samtidigt på om jag själv eller mina anhöriga skulle råka ut för något och behöva blod. Det är tur att det finns! Och om jag räknar med att det finns när jag behöver det, varför ska inte jag bidra till andra? Man räddar ju liv genom att offra en kvart någon gång ibland och jag rekomenderar alla att göra detsamma. I Lidköping annonserar de efter fler men jag vet inte hur det är i resten av landet.

Nog om det. Jag har varit hemma i mitt barndomshem och umgåtts med mina yngsta syskon som fortfarande bor hemma. Alltid mysigt att komma hem. Jag var lite sugen på att ta ett bad i deras fina badrum, eftersom vi inte har badkar i vår lägenhet, men det hann jag inte. Jag fotade lite istället. Det finns en del fina gamla skatter då min mor och far har varit mycket på loppisar och auktioner. Men det tar vi en annan dag, idag får det bli lite detaljer från badrummet.


Tänk att lägga sig här i ett skummande bad med några ljus tända. Inte fel. Det är några år sen de gjorde om badrummet nu och jag har fortfarande inte utnyttjat möjligheten att låna deras badkar. Konstigt att man inte tar sig tid till att njuta oftare..
Hoppas alla har en bra dag! Kramar /Anna

fredag 4 april 2008

Glimtar och funderingar..

Då var det fredag igen.. Någon mer än jag som tycker att tiden går så fort att man inte hänger med? Nu har det redan gått ett kvartal på detta året! Jag tycker inte det var längesen det var nyårsafton.. Ja det gäller nog att ta vara på dagarna. Något som är skönt när tiden går fort är att det snart är vår och sommar.

Igår var vi och tittade på ett torp. I tolv graders värme gick vi bland snödroppar och gamla ekar och drömde oss bort. Eller ja, det var nog mest jag som drömde... =) Tomten blev ju inte fulare av det fina vädret! Det är mycket att fundera över nu kan jag säga. Vart vill vi bo, på landet eller i samhället? Det är ju både för- och nackdelar med båda alternativen. I samhället har vi nära till affär, skola, vänner o.s.v. På landet får vi däremot vara ifred, och slipper ha grannen intill som ser och hör allt vi gör. Men för isolerade är ju inte heller kul att vara. Och sen är det så mycket annat, förutom drömmar som spelar roll.. Har vi råd nu när jag läser? Har vi tid, ork och tålamod? Vill vi bygga nytt eller renovera ett gammalt hus? Ja, det är inte lätt.. Vi ska iallafall boka en tid med en bankman och se vad vi har att röra oss med. Sen kan vi börja fundera vidare..




Jag har plockat ihop lite pynt till mitt fat i fattigmanssilver, bl.a. min lilla flaska om ni kommer ihåg den? Lade även dit ett snörnystan och ett par ljus, voila!!



Jag har hittat ett nytt flaskställ till mina gamla flaskor! Det fick vi med när vi köpte små snapsflaskor till midsommar.



Det här gamla uthuset i vår trädgård ser man från köksfönstret. Inte så kul eller iordning som det ser ut nu, men ser ni de gamla dörrarna och fönstren? De skulle sitta fint i mitt framtida hem.. Kanske kan få köpa dem om hyresvärden ska riva det någon gång framöver? *hoppas*



På min köksbänk bredvid spisen ser det ut såhär just nu. En del burkar och flaskor står i en korg i hörnet, framför den ser ni snapsen jag gjorde till påsk. Kaklet är inte min favorit, nu ser ni verkligen hur beige-rosa det är mot den vita väggen.. Har funderat på att köpa enfärgad kakeldekor men det har liksom inte blivit av..



På andra sidan spisen.. Brukar ha ett par lökar liggande framme i min skål. Redskapsbyttan med kohuvudet på fick jag av min mamma när hon tröttnat på den. Tycker den ser så lantlig ut.