tisdag 2 december 2008

En rörig advent..

Hej!
Jag får be om ursäkt för att det varit lite tyst här den sista veckan.. Det är mycket, i många bemärkelser..
* mycket hundpassning
* mycket torkning av olyckor och bärande av Frasse ut och in för att försöka lära honom att utföra sina behov ute istället för inne =)
* mycket utflykter för sambon, men däremellan..
* mycket spackling, slipning och tapetsering i gästrummet, vilket resulterat i..
* mycket röra i hela lägenheten och därför..
* mycket dåligt med inspiration och motivation att pyssla och greja i röran!

Sent i onsdags kväll hände något oväntat och roligt. Min vän Lisa ringde och frågade om jag ville ställa upp och jobba lite extra på Skapande händer på torsdagen. Om jag ville!? Jag var i ett lyckorus, men ett (måste jag erkänna) ett nervöst sådant. Innan jag somnade på onsdagen lät det ungefär såhär i mitt huvud "Vad ska jag ha på mig? Vilka skor ska jag ha? Mina stövlar har gått sönder, mina enda lågskor har dålig klack och alla andra har hög klack hmm.. (det fick bli de låga med dålig klack) Hur ska jag kunna hjälpa kunder? Jag har aldrig gjort något sådant här, vad kan jag? Ingenting!"
Men Torsdagen gick och jag tyckte det gick ganska bra.. Jag fick hjälpa Lisa att pynta i butiken, piffa ljuslyktor och ljusfat och sådana här skapelser lyckades vi pyssla ihop också;





Vita hyacintlökar i vaser som vi pyntade med etikett. Självklart var jag tvungen att köpa med mig en hem.. =) Får ursäkta den mörka bilden, idag har det varit mörkt hela dagen.. men klicka på bilden så förstoras den. På etiketten står det "Nu är det jul igen".




Och såhär blev min ena adventsljusstake. Enkel i zink och fylld med tallkottar. Först tänkte jag spraymåla dem vita, men tyckte att det kanske är lite väl dumt att ha brandfarliga ämnen nära adventsljusen.. =)
Nej, nu får jag försöka göra något åt den här röran! Lite svårt när jag dessutom har köpt ett stort schabrak till möbel som tar upp hela hallen. Snart finns det ingen utväg, vi måste köpa ett hus bara för att ha plats att ställa alla möbler på! Hihi.. Ni kan förstå att sambon är överförtjust.. not. Han är nog snarare glad över att få tillbringa tid i gästrummet med tapetsering, där står ju "bara" en soffa och en bokhylla!
Kram /Röriga Anna

16 kommentarer:

rosenskära sa...

Vad spänande att få hjälpa till i den vackra butiken. Förra våren fick jag ett erbjudande att hoppa in och jobba i min favoritaffär, kände mig också lite nervös...
Men naturligtvis, NATURLIGTVIS, blev jag sjuk, så det blev inget, sen sålde hon affären! Snyft...

Lena

annashusidingtuna sa...

Tänk att det alltid ska behöva bil så rörigt när man håller på med ngt som tex tapetsering.
Det förtar på ngt vis det roliga lite grann, men det blir säkert jättefint när det är klart!
Kram Anna

Karin Krut sa...

Hmm det låter lite som hemma hos oss ;) här är det nästan alltid kaos. Jag är helt säker på att det blir jättefint när ni är färdiga :)
Ha en skön vecka
Kram karin

Lotta "EnVilsenLoppa" sa...

Det låter som ett härligt kaos och så hunden på det , ha,ha !
Men det finns ett ljus i tunneln , eller hur ?
Så fint du har pyntat och pysslat !
Ha det så gott det går nu i röran!
Kram/Lotta

chokladblomma sa...

Hoppsan, så det är här du bor! Kanske såg jag dig, fast jag inte visste det, när jag var inne i den butiken i torsdags?!
Världen är inte så stor...
Ha en bra helg!

lottens vita och gröna sa...

goa anna, vi är nog lika där, ska det göras fint nånstans så blir det kaos överallt...jaja det är väl det som kallas bloggbilder, det är ju inte direkt kaos man visar, hihi! oh vad kul att vara i en sån miljö och jobba, vad fint med den lilla etiketten där på hyacinten, ha det gott med vovve och gästisrenovering, varmkram lotten

Millas hem sa...

Ja,ibland är det mycket att stå i.
Jag har också haft en "fullproppad" vecka med "måsten",som inte alls egentligen varit måsten, men som jag ändå prioriterat.
Fin enkel ljusstake, och fönstret nedan är så härligt!!
Kram Camilla

Lilla Blanka sa...

Hej Anna!

HIhi ja ibland blir det lite kaotiskt, ofta hemma hos mig *hihi*

Kul att få hjälpa till i mysig butik!

Kram
Mia

Ps japp, det är både lör-sön denna helgen i Haga och även nästa.

Designe sa...

Va roligt med pysseldagen i butiken! Sånt kan man leva på länge!:)
Ha en fin 2:a advent! Kram :)

Solsjö - Under en vind sa...

Visst blir det rörigt av renovering! Ett litet hörn kan skapa oreda i ett helt hus!

Den lilla granen hos mig är köpt i en presentbutik i närhet, men det var förra julen. Har inte sett dem där nu....

Ha det gott, kram!

Lilla huset på prärien sa...

Åh vad roligt att få hoppa in och hjälpa till sådär! Fick du mersmak? Det hade jag nog fått...

Jasså, vad är det du målar?? Ska det bli vitt? Jag gillar svart jag och det har blivit flera sådana saker att väga upp det vita lite... tycker det har blivit mer min stil :) Men barnrummet ska få bli vitt är det tänkt!

Ha en mysig andra advent!

Kram Jenny

~Anitas Ljuva Rum~ sa...

Ja här är en annan rörig person ;) Har stressat med allt!!! Och igår innan födelsedagskalaset så skyndade jag mig för att dammsuga hallen och tror du inte det bara sa *flooofs*...jajamensan jag hade kört över lösskiten!!! Då gästerna kom låg jag och svor och rengjorde både mattan och dammsugaren =)

Så vacker med hyacinten.

Kram Anita
Kram Anita

tre nyanser av vitt sa...

Hej
Känner igen mig i att det är mycket just nu och då blir bloggande lidande. Ska bli spännande att se bilder från det nytapetserade rummet senare.
Må så gott kram Marie

MiaMaria sa...

Hej!

I bland så blir det bara kaos men som tur är ordnar det upp sig tillslut.......

Ha´en bra vecka!
MiaMaria

Jennyshemochharmoni sa...

WOW vilken rolig överaskning! Är det inte alltid så att man tänker så inför såna utmaningar och ofta går det mycket bättre än man trott :)Lycka till med frasse och hemmapyssel! Stor KRAM

Marie sa...

Men vad roligt att du fick hjälpa till i butiken, måste ha varit jättekul! Fast jag förstår att du var nervös innan, det hade jag också varit!!
Här hemma känns det som att det är en ständig röra nu när vi håller på att bygga ut huset, fy vad less man blir på det ibland!!!

Ha en bra tisdag Anna!
Kram Marie