torsdag 26 juni 2008

Humörhöjare!!

Igår var jag "hemma" en sväng i mitt barndomshem och umgicks med mamma, pappa och mina två yngsta syskon. Det var ljuvligt väder igår kväll och jag och mamma gick en liten runda, men bara en liten och efter mammas förmåga (hon har som ni kanske minns diskbråck och är sjukskriven). Stackarn hade gått tio varv runt huset dagen innan, eftersom hon får sådan värk rätt vad det är så måste hon hålla sig nära huset. Igår fick vi ta med mobilen ifall pappa skulle behöva hämta oss om hon inte skulle klara gå längre, och vi gick bara 500 meter bort.. Men det gick ganska bra. Sen gick vi ett varv i trädgården, vattnade lite blommor och bara njöt av solen.


En liten strimma hopp väcktes i mig att sommaren kanske var på väg tillbaka och att blåsten, regnet och molnen skulle ersättas av sol, klarblå himmel och värme.. men ack så jag bedrog mig. Idag har det blåst halv storm igen och med 15-16 grader och regnskurar som drar förbi har det inte lockat att gå ut. Har mest donat inne. Har bl.a. målat lite på mina loppis fynd (snart får ni se), rensat och grejat lite allmänt.


Men nu till det roliga; vet ni varför jag åkte "hem" igår? Mamma ringde och frågade om jag ville ha ett par saker som hon inte har plats för, och om jag ville! Det var nämligen tre(!) lampor, varav en skomakarlampa (jippi) samt en liten byrå. Åhh vad glad jag blev, tack snälla älskade föräldrar..
Byrån fick plats där gungstolen stod, så den fick snällt maka på sig lite.. Det här är en liten vrå i vårt vardagsrum som är svårmöblerad, eftersom trappan kommer upp till höger och dörren till köket är in till vänster är det ingen plats som används. Jag försökte ställa skolbänken där först, men det såg så "ihopträngt" ut, detta blev lite bättre tycker jag.




Jag funderade först på att måla den, men pappa sade att det nog var orginalfärg så jag vet inte. Vad tycker ni? Någon som vet något om den? Det enda vi såg var att det stod "Bo"(?) på baksidan. Dessutom är varje låda märkt med nummer och passar bara i det facket med samma nummer.



Här står även en av de lamporna jag fick, visst är den vacker i sin gammeldags stil?



Några gamla böcker, en blomma med små hjärtan i och ett par ljuslyktor fick bli lite pynt så länge. Imorgon kanske det ser annorlunda ut! =)



Var bara tvungen att visa en bild jag tog härom veckan. Himlen är nästan svart, medan solen lyser på det vita huset. Tyckte det blev sådana kontraster. Jag har dock tagit den genom mitt vardagsrumsfönster och jag såg att kameran speglas i bilden. jaja, som sagt är jag en amatörfotograf.. =)



Oj vilket långt inlägg det blev idag, hoppas ni inte har somnat! =) Imorgon är det fredag mina vänner, och då ska jag se Sex and the city på bio med några tjejkompisar!! Jippi, som jag längtat efter denna dag! Sen ska vi gå ut och äta, ta en drink och kanske dansa lite! Sen på lördag åker jag och sambon till Göteborg på en weekend tillsammans, ska bli så mysigt så! Hoppas alla får en toppen helg! Kramar /Anna

6 kommentarer:

Lilla Blanka sa...

Hej!

Oj vad fina saker du fått!
Byrån är jättefin!!! Och oj..även om det är orginalfärg och den är jättefin så hade jag nog målat vit..tror den skulle bli såå söt!
Kram
Mia

Anonym sa...

Åh vilken fin lampa du har fått anna panna!!!!
I morgon är det du, jag och resten av the chicks som ska på bio, då är det inte läge för blogg!!!!!
puss å kram, lav u!!!!
S

n o r d i n g å r d e n sa...

Underbar hörna med gungstol och söt liten byrå, just som den är!! Tack för att du kikar in till mej, ha en skön helg! Mari.

Hanna i Det stora grå huset sa...

Hej Anna!

Vad jobbigt för din mamma.... Usch, hoppas att det ordnar upp sig snart...

Men vilka fina saker du fick! Förstår om du blev glad!!!


Önskar dig en riktigt fin helg, och hoppas att vi slipper så svarta moln som du visar!

Kram Hanna

Helena Dovier sa...

Vilken fin liten byrå och lampa du fick! Bingo kallas sådant :-). För egen del hade jag nog fallit för frestelsen att måla byrån vit...

Bilden med den svarta himlen och det vita huset är verkligen effektfull. Jag tycker att det brukar vara svårt att fånga sådana lägen på bild, men du lyckades jättebra med det.

Ha en fin fortsättning på helgen!

Kram från Helena

Marie sa...

Vilka fina saker du har fått! Byrån var verkligen jättesöt!

Hoppas ni har haft en riktigt mysig helg i Göteborg!

Ha en bra vecka!
Kram Marie